4 évnél régebbi cikk

Egy katona életét vesztette az M7-es autópályán történt balesetben
Egy katona életét vesztette az M7-es autópályán történt balesetben

Katonai konvoj ütközött hétfőn délután az m7-es autópályán, Székesfehérvárnál. A balesetben egy ember életét vesztette, egyikük pedig súlyosan, négyen könnyebben sérültek meg. Több mint 15 kilométeres dugó alakult ki, sokan órákig várakoztak az autókban.

Hat jármű ütközött össze a Balaton felé vezető oldalon, a 64-es kilométernél, emiatt teljesen lezárták az utat, még délután öt órakor is jelentős torlódás volt az útszakaszon. Többen inkább a velencei lehajtónál tértek le a Balaton felé tartók, mert a dugó meghaladta a 15 kilométert is. A balesetet követően a forgalmat a 7-es főútra terelték, Székesfehérváron keresztül lehetett kerülni. Volt, aki órákig a dugóban várakozott.

Késő délután a Honvédelmi Minisztérium sajtótájékoztatót tartott, ahol megerősítették, a Magyar Honvédség egyik katonai menetoszlopa szenvedett balesetet. A tehergépjárművekből álló konvoj a Bátor Harcos 2019 gyakorlatra ment Hódmezővásárhelyről Veszprém-Újmajorba. A balesetben hatan sérültek meg. Két sérültet mentőhelikopterrel szállítottak az MH Egészségügyi Központba, egyikük életét azonban már nem tudták megmenteni az orvosok. Négy katonát könnyebb sérüléssel a székesfehérvári kórházban látnak el. Az ütközésben civil gépjármű nem sérült meg, a baleset okait a rendőrség vizsgálja.

"A magyar katonák fővárosa, Székesfehérvár emlékezni fog a mai nap áldozatára. Emlékét azzal az erővel és becsülettel őrizzük, melyre egész Honvédségünk felesküdött. Részvétemet nyilvánítom a fiatal katona családjának és a Magyar Honvédségnek!"-írta közösségi oldalára Vargha Tamás Székesfehérvár országgyűlési képviselője, polgári hírszerzésért felelős államtitkár

szerkesztő:Horváth Renáta

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek