Cloudy19 °C
2020. május 28. csütörtök Emil, Csanád
Menü

Fehérvári focista a Puskás-díj finalistái között

Tovább folytatódik az álom, ugyanis beválasztották az immáron a MOL Fehérvár FC színeiben futballozó Zsóri Dániel csodaszép ollózós gólját a FIFA Puskás Ferenc-díj legjobb három találata közé. Innentől a legendákból álló bizottság kezében a sorsa, akik szeptember 23-án hirdetnek győztest. Szurkolunk!

Néhány nappal ezelőtt meglepő hírrel jelentkeztünk, miszerint az akkor még debreceni (ugyanis azóta a MOL Fehérvár FC-hoz igazolt) magyar focista, Zsóri Dániel Ferencváros elleni csodagólját is beválasztották az idei FIFA Puskás Ferenc-díjra jelölt találatok igencsak erős tízes listájára.

A szakértői bizottság idén azokból a gólokból válogatott, amelyek 2018. július 16., vagyis az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjének másnapja, és 2019. július 19. között estek. A tizennyolc éves Zsóri Dániel február 16-án lőtte meg - valószínűleg élete - gólját, amelyet a DVSC színeiben szerzett a bajnok Ferencváros ellen.

A FIFA Puskás-díj jelöltjeire szeptember 1-ig lehetett szavazni, amely olyan jól sikerült, hogy Zsóri Dániel bejutott az elismerés finalistái közé (Lionel Messivel és Juan Fernando Quinteróval karöltve), így innentől - idén először - a három legtöbb voksot kapó gól közül legendákból álló szakértői bizottság választja ki a győztest. A FIFA-gálát szeptember 23-án bonyolítják le a milánói Teatro alla Scala operaházban, akkor hirdetik ki a nyerteseket is.

"Természetesen azonnal értesültem a hírről és nagyon örülök neki! Kissé meglepett ugyan, de bíztam benne, hogy bekerülök a legjobb háromba. Előzetesen úgy gondoltam, hogy Messi, valamint Ibrahimovic biztosan ott lesznek, hiszen a szurkolók szavazatai döntenek és nekik óriási szurkolótáboruk van - utóbbi kimaradására nem számítottam. Egyelőre nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni a nyerési esélyeimet illetően, a győztes kilétére majd a gálán úgyis fény derül" - nyilatkozta Zsóri Dániel a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

Tavaly a Liverpool színeiben futballozó Mohamed Salah gólja nyerte el leginkább a zsűri tetszését:

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Plakátkészítésre hívja a gyerekeket az Egészségfejlesztési Iroda
  Plakátkészítésre hívja a gyerekeket az Egészségfejlesztési Iroda
 • Színes pünkösdi programok lesznek a hétvégén Székesfehérváron
  Színes pünkösdi programok lesznek a hétvégén Székesfehérváron
 • Keddig lehet beváltani a rezsiutalványokat
  Keddig lehet beváltani a rezsiutalványokat
 • Benyújtották a tanárokat védő törvényjavaslatot
  Benyújtották a tanárokat védő törvényjavaslatot
 • Tovább nőtt idehaza a gyógyultak száma
  Tovább nőtt idehaza a gyógyultak száma
 • Az megvan, hogy Iszkaszentgyörgyön található Magyarország egyetlen kőpiramisa?
  Az megvan, hogy Iszkaszentgyörgyön található Magyarország egyetlen kőpiramisa?
 • Indulnak a fehérvári szökőkutak
  Indulnak a fehérvári szökőkutak
 • Lejár a bevallási határidő!
  Lejár a bevallási határidő!
 • Költségvetés - július elején fogadhatják el
  Költségvetés - július elején fogadhatják el