Partly cloudy7 °C
2021. január 20. szerda Sebestyén
Menü
Házhozszállítás

Új helyre költözött, és ingyenes az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

Új helyen rendezik idén az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba várják az érdeklődőket.

Kevés jobb dolog történhet egy rendezvénnyel, mint hogy kinövi azt a helyszínt, ahova megálmodták. Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivállal ez történt, így 2019-ben már nem mindenki kedvenc és megszokott helyszínén, a soponyai Ökoturisztikai Központba, hanem a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba várják az érdeklődőket a szeptember 7-i, szombati közönségnapra.

A belépés ugyanakkor ingyenes idén!

Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a szervezők mintegy tízezer főt várnak az ország egész területéről és a szomszédos országokból, akik számára a megszokott változatos és színvonalas programok mellett sok újdonsággal, ínyenc vadételekkel készülnek.

A rendezvény fővédnökei idén Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A külön-külön is évtizedes hagyományokkal rendelkező programok közös célja az erdész-vadász-civil kapcsolatok erősítése mellett olyan nyilvános fórum létrehozása, amely lehetőséget ad az ágazatban tevékenykedők szakmai eszmecseréjére, bemutatkozására is. A fesztivál 2019-ben is a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója lesz, ahol a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítéséé, széles körű felhasználási területeinek, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatásáé és a tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségeké lesz a főszerep.

Izgalmas programokban valóban nem lesz hiány!

  • Lesznek agarászok, erdélyi kopósok, íjászok, solymászok, valamint a 2018/2019. vadászati szezonban, Fejér megyében esett legértékesebb trófeákból rendezett trófeakiállítás és az öt kontinens vadjait bemutató preparátum kiállítás teremtik meg.

  •  A változatos felnőtt, gyermek és családi programok mellett könnyűzenei koncertek, néptáncbemutatók, vásári produkciók, játékos programelemek, erdei iskolai foglalkozások, a gasztronómiai és Megyekorzóval színesített kézműves vásár is tartalmas kikapcsolódást nyújt majd.

  • A fesztivál kiemelt fellépői az Alba Regia Táncegyüttes, Danics Dóra és a Cimbaliband és a Magashegyi Underground.

  • A STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjén ismét felbőgnek a motorfűrészek is.

  • Magyarország Világkiállítást rendez 2021-ben, így az „EGY A TERMÉSZETTEL” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvénysorozathoz kapcsolódón a látogatók a grandiózus 1971. évi Vadászati Világkiállítás tiszteletére összeállított tárlatot tekinthetik meg a rendezvényen.

  • Vadászok és Vadászatok Fejér megyében címmel mutatják be Bányai Balázs - Sánta Ákos könyve, Sándorfalvi László nyugalmazott erdész-fővadász felvezetésével.

  • Az Országos Magyar Vadászkamara standján megtekinthető és előjegyezhető lesz a Magyar Nemzeti Bank kibocsátásában megjelenő, „Magyar Kutyafajták”sorozat első, magyar vizsla 2000 forintos érméje.

Az igazi vadász szívéhez a vadételeken keresztül vezet az út.

A fesztivál vadételfőző versenyén az ország minden régiójából és a környező országokból érkező közel száz főzőcsapat méri össze vadételfőző tudományát. Szabad tűzön, bográcsban készülő ételremekeikkel elnyerhetik az Erdei Ételek Mestere kitüntető címet. A versenyműveket neves gasztronómiai szakemberek bírálják. A zsűri elnöke hagyományosan Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár