4 évnél régebbi cikk

Az RI2integrate projekt záró konferenciája Budapesten
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Az RI2integrate projekt záró konferenciája Budapesten

A szeptember 30-án záruló projekt fő célja a kiemelt kutatás-fejlesztési infrastruktúrák helyi beágyazottságának támogatása, illetve az ezekben rejlő gazdasági potenciál kiaknázása.

A 2017. január 1-jén elindult és 2019. szeptember 30-án záruló, a Duna Transznacionális Program keretén belül megvalósuló RI2integrate elnevezésű projekt fő célja a kiemelt kutatás-fejlesztési infrastruktúrák helyi beágyazottságának támogatása, illetve az ezekben rejlő gazdasági potenciál kiaknázása, melyeket a projekt partnersége három fő eszközzel, és az ezekhez kapcsolódó pilot tevékenységek megvalósításával próbál elérni: az innovatív közbeszerzések a közszféra, a tudományos parkok a kis- és középvállalkozások, míg a szemléletformáló tevékenység elsősorban az egyetemi hallgatók és a diákok hatékonyabb elérését és részvételét célozza.

A projekt megvalósításában a szegedi ELI-ALPS lézeres kutatóközpontot működtető ELi-HU Nonprofit Kft. vezetésével összesen tíz partner vesz részt Romániából, Csehországból, Ausztriából, Szerbiából, Szlovéniából. Magyarországot a projektben – a vezető partner mellett – a székesfehérvári Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft. képviseli.

A projekt zárásaként 2019. szeptember 3-án a Spoon the Boat rendezvényhajó biztosított helyszínt annak a nemzetközi konferenciának, amelyen a kutatási infrastruktúrák jobb kihasználtságának hazai és nemzetközi lehetőségeiről hallgattak előadásokat az érdeklődők. A Nemzeti Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Hivatal elnökének, Dr. Szabó Istvánnak nyitó előadása mellett az egész napos rendezvény előadói bemutatták a hazai és európai tapasztalatokat, valamint a projekt partnersége a megvalósítás során elért eredményeket.

A záró esemény délutáni programjaként, a házigazdák által szervezett tanulmányút során az Agroverzum Tudományos Élményközpontot látogatták meg az érdeklődők a martonvásári Brunszvik-kastély parkjában.

A projekt a Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI).
www.kdriu.hu

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek