4 évnél régebbi cikk

"Életcél nincs, életkép van. Látod magad. Én láttam, hogy egy nagy rakás szar, amit csinálok" - interjú egy volt drogfüggővel
"Életcél nincs, életkép van. Látod magad. Én láttam, hogy egy nagy rakás szar, amit csinálok" - interjú egy volt drogfüggővel

Bozóki Vilmossal, az EgészségDokk Drogambulancia drogmegelőzési prevenciós trénerével, aki korábban maga is szerhasználó volt, a Fehérvár Televízió készített beszélgetést.

Masszívan nő a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma Magyarországon - áll a KSH legújabb adatsorában. Lehetne írni nagy életbölcsességeket, hogy nem jó, ne tedd és miért ne, de senkinek az életébe belehelyezkedni nem lehet. Aki pedig nem volt még ott, az nem is tudhatja, milyen az arra. 

A hangsúly a megelőzésen kell(ene), hogy legyen, és ki tudna arról hitelesebben beszélni, mint aki maga is megjárta már az utat. Erőről, önismeretről, kitartásról is szól Bozóki Vilmosssal, az EgészségDokk Drogambulancia drogmegelőzési prevenciós trénerével készített beszélgetés. Vilmos 13-14 évesen próbált ki először tudatmódosító szert, tíz évig volt a kábítószerek rabja, állt a halál kapujában, mert túllőtte magát, ám öt éve tiszta. Ahogy vallja, az élet számára majdnem 30 éves korában kezdődött újra.

Vagyis, ha drogprevencióról van szó, valóban kevesen vannak nála hitelesebbek... 

Borítókép: pixabay.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek