Light rain10 °C
2021. április 19. hétfő Emma
Menü
Házhozszállítás

Kipróbáltuk, milyen egy családi nap a székesfehérvári Titkok Házában

Kipróbáltuk, milyen egy családi nap a székesfehérvári Titkok Házában
Titkok háza (Fotó: Kovács V. Orsolya)

A bölcsis korosztálytól a felnőtt generációkig egyformán tartalmas időtöltést kínál a Titkok Háza tudományos élményközpont ingyenes családi napja Fehérváron, melyet havonta két alkalommal kereshetünk fel.

Varázstükör, 3D nyomtató, virtuális valóság szemüveg, szabadulószoba, látványos beltéri drónreptetés: mindezeket saját kezűleg kipróbálhatja a család minden tagja a tudományos élményközpont családi napjain. Ha nincs ötletünk, hogyan töltsünk el egy tartalmas délelőttöt, szülőkkel, nagyszülőkkel, kiváló többgenerációs program lehet ide ellátogatni: az eszközökkel való ismerkedéssel pillanatok alatt elröppen a délelőtt.

A VR szemüveg rabul ejt (Fotó: Kovács V. Orsolya)
A VR szemüveg rabul ejt (Fotó: Kovács V. Orsolya)

Ötéves lányom már előző este alig tudott elaludni, annyira izgalomba jött a varázstükör és a Titkok Háza szavak mesés csengésétől, bár pontosan fogalma sem volt, mi vár ott rá. A helyszínre érkezve azonnal ovisoknak való szórakozások garmadájával szembesült: a töretlen népszerűségű kosárkörhinta és ügyességi fajátékok akár délutánig elszórakoztatták volna. A lufihajtogató bohóctól beszerzett zsiráf és a pillangós arcfestés után viszont már nem tudott ellenállni többé a varázstükör csábításának, így hát egy életem, egy halálom, szembenéztünk vele.

A tükör készített rólunk egy képet, amit aztán a csemete kedvére dekorálhatott különböző emojikkal. Megunhatatlan.

A kinyomtatott alkotást büszkén hozta haza trófeaként az apjának. Aki legközelebb szintén velünk tart, mert a 3D-s nyomtatás és a drónnal való manőverezgetés nálunk leginkább neki lesz kedvére való.

Bárki irányíthatja a drónt (Fotó: Kovács V. Orsolya)
Bárki irányíthatja a drónt (Fotó: Kovács V. Orsolya)
Egy jó tanács a végére: ha a gyermekünk épp abban a korban van, amikor még odavan az arcfestéses-lufihajtogatásos-csillámtetkós mókákért, de már érdeklik a kütyük, akkor egy dologra érdemes odafigyelni: a VR szemüveget festett arccal nem lehet kipróbálni.

Mi beleestünk ebbe a csapdába, mert az épület előtt felállított asztaloknál, még a benti attrakciók kipróbálása előtt megszereztük az áhított arcfestést. Aztán odabent kiderült, hogy a virtuális valóság szemüveget így már nem teheti az arcára (érthető módon, hiszen sem a szemüvegnek nem tesz jót a festék, sem a művészi sminknek a szinte egész arcot takaró eszköz.)

Szerencsére a program rendszeres lesz, havonta két szombat délelőttön is megismétlik, úgyhogy nem keseredtünk el: megyünk legközelebb is!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár