4 évnél régebbi cikk

Egy újabb lehetőség a fejlődésre: már felvehető a kamatmentes Nyelvtanulási Diákhitel
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Egy újabb lehetőség a fejlődésre: már felvehető a kamatmentes Nyelvtanulási Diákhitel

A lényeg, hogy megtanulják és használni is tudják a választott nyelvet - más egyéb módon nem kell elszámolniuk a diákoknak azzal, milyen formában használták fel az igényelt segítséget.

Október 1-től már felvehetik a felsőoktatási képzésben tanuló, a diplomájuk megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával nem rendelkező hallgatók a Nyelvtanulási Diákhitelt. Az állami kamattámogatású hitel elsősorban annak a 93 ezer egyetemi és főiskolai alap- és osztatlan képzésben tanuló diáknak nyújt segítséget, akik a 2019 június végi adatok szerint a nyelvvizsga hiánya miatt nem vehették még át diplomájukat. Persze nemcsak ők vehetik igénybe ezt a lehetőséget, hanem minden aktív és passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgató.

Az egyösszegű kölcsönként felvehető Nyelvtanulási Diákhitel legkisebb összege 100 ezer, legmagasabb összege pedig 500 ezer forint, és a törlesztést a felvételt követő 12 hónap elteltével kell megkezdeni. A futamidő intervalluma is meglehetősen tág, hiszen minimum egy-, maximum ötéves futamidő válaszható, amelynek a hosszát a hallgató döntheti el a hitel felvételekor.

A hitel kamata évi 1,99 százalék, de abban a pillanatban, hogy a diák sikeres nyelvvizsgát tesz az úgynevezett támogatott idegennyelvek egyikéből, a hitel kamatmentessé válik az állami kamattámogatásának köszönhetően.

Mindemellett a nyelvtanulási hitel - akárcsak a többi diákhitel - bármikor ingyenesen előtörleszthető.

A diákhitel felhasználhatóságában viszonylag nagy szabadságot kapnak a hallgatók, hiszen akár nyelviskolai csoportos foglalkozáson, de egyénileg magántanárnál is tanulhatják a választott nyelvet, a különórákkal pedig semmilyen módon nem kell elszámolniuk.

A támogatás igénylése meglehetősen egyszerű, ráadásul online történik a nyelvtanulas.diakhiteldirekt.hu, ahol részletes információk mellett hitelkalkulátor is a hallgatók rendelkezésre áll.

További ajánlatok:
www.dekra-akademie.hu
www.facebook.hu/videotoneas

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek