Heavy rain6 °C
2020. január 28. kedd Károly,
Menü

Csapatépítés a BL-meccsen a fehérvári kézikapusokkal

Csapatépítés a BL-meccsen a fehérvári kézikapusokkal
Az Alba FKC kapusai Sugár Tímea szervezésében egy BL meccsen tartottak csapatépítő programot (Fotó: Sugár Tímea)

Különleges programot szervezett a Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés Alapítvány az Alba Fehérvár KC kapusainak, Susu és tanítványai a helyszínen tekintették meg a Ferencváros-Metz Bajnokok Ligája mérkőzést.

Nem alakult jól az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligája csoportkörében a második forduló, az Érden rendezett összecsapáson a zöld-fehérek 34-28-as vereséget szenvedtek a legutóbbi kiírásban a Final Four tagjaként remeklő francia Metz Handball együttesétől. Sajnos a zöld-fehérek kapusai sem tudták feltartóztatni a gall gárda lövőit, pedig a lelátóról szép számú kapuskontingens biztatta a magyar gárdát. A Sugár Tímea Kézilabda Kapusképzés Alapítvány vezetője, Sugár Tímea és fehérvári tanítványai látogattak el a BL-mérkőzésre. A Fehérvárról utazó kis csapatban ott voltak az Alba Fehérvár KC felnőtt csapatának hálóőrei, a francia honfitársait testközelből megtekintő Armelle Attingré, valamint Mistina Kitty és Györkös Rebeka, illetve a klub korosztályos kapusai.

- Hatalmas élmény volt, én nagyon jól éreztem magam! Sajnos nem sikerült kiszurkolnunk a magyar győzelmet, a Metz nyert, de így is elképesztően jó hangulat volt. Örülök, hogy Susu elhozott minket, mert ez tényleg nagy élmény volt nekünk. Az egyik kapuhoz közeli szektorban ültünk, élőben egész más egy ilyen meccset látni, mint a televízióban - mesélt kissé még az élmények hatása alatt, megszeppenve a 11 éves Németh Zsuzsanna.

A mérkőzés mellett persze a túra csapatépítő ereje sem elhanyagolható, az egy klubban, de más-más csapatokban, korosztályokban készülő kapusok közös programja remek alkalmat kínált egymás megismerésére.

- Kiváló lehetőség volt ez a meccs arra, hogy mi, kapusok összejöjjünk egy kis összetartásra, el tudjunk menni együtt egy BL-mérkőzésre. Maga a meccs izgalmasan alakult, az első félidő szorosan alakult, aztán térfélcsere után a Ferencváros sajnos kicsit elfogyott, így hiába zárkóztak fel később, a Metz most megérdemelten nyert. A hangulatra a kis csapatunknál sem lehetett panasz, mi, idősebb játékosok már jártunk BL-mérkőzéseken, de a kisebbek nagyon izgatottan várták ezt a lehetőséget - árulta el Mistina Kitty -. Nekik ez hatalmas élmény, hiszen például a Metz tavaly ott volt  Final Four résztvevői között, most pedig ezt a csapatot élőben nézhették meg. Ráadásul egy-egy ilyen úton mi is jobban megismerjük egymást, jókat beszélgetünk, a lányok mesélnek arról, mit szeretnének elérni, mik a céljaik. Én mindig boldogan veszek részt ezeken a - fogalmazzunk így - csapatépítő kirándulásokon.

Kapusok, egymás közt: Györkös Rebeka, Mistina Kitty és Armelle Attingré, az Alba FKC hálóőrei (Fotó: Sugár Tímea)
Kapusok, egymás közt: Györkös Rebeka, Mistina Kitty és Armelle Attingré, az Alba FKC hálóőrei (Fotó: Sugár Tímea)

A kérdés adja magát, meg is kérdeztem, Mistina Kitty pedig készségesen válaszolt is arra, hogy vajon a kézilabdában is megvan-e a kapusoknak az a fajta kisebb közössége, mely más sportágakban megtalálható.

- Természetesen - feleli mosolyogva az Alba FKC hálóőre -. A kapusok a csapaton belül egy kisebb csapatot alkotnak, de ez szerintem normális, hiszen hiába vagyunk egy csapat, a kapus szerepe mégis más, mint a mezőnyjátékosoké, így más típusú a felkészülésünk is.

Az élményfaktort, no meg a kiváló hangulatot a 16 esztendős Kajdi Ilona is megerősítette, hozzátéve, hogy a Sugár Tímea által szervezett közös programok mindig nagyon népszerűek a fehérvári hálóőrök között.

- Kiváló volt a hangulat, magyar szempontból jól is indult a meccs, de végül a Metz jobban jött ki ebből a 60 percből. Nagy élmény volt ez nekünk, két ilyen kaliberű csapat összecsapását élőben megtekinteni. De ugyanez igaz a kirándulásra is, különböző korosztályok kapusai jöttek össze, ráadásul itt voltak a felnőtt csapat hálóőrei is, akik nagyon közvetlenek voltak, jót beszélgettünk. Én nagyon örülök, hogy Susu ezeket a közös programokat megvalósítja, mert ezekből azért van több is, például a Kapusok Találkozója, melyen nem csupán az Alba hálóőrei vesznek részt, hanem más klubokból is jönnek. Rengeteg barátság, ismeretség alakul ki, igazi kis közösséggé válunk. Hozzám nagyon közel áll Susu mentalitása, nagyon jó edző, én egy éve dolgozom vele, de rengeteget tanultam tőle, főleg a védések technikájáról.

A közös program után a fehérvári kapusok figyelme ismét az edzések és mérkőzések felé fordul, hiszen mind a felnőtteknél, mint a fiatalabb korosztályoknál folytatódnak a 2019/2020-as szezon küzdelmei.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • A NAV mindenkinek készít adóbevallás-tervezetet
  A NAV mindenkinek készít adóbevallás-tervezetet
 • Oscar-díj - Növényi alapú menük, műanyagpalack-mentes rendezvények
  Oscar-díj - Növényi alapú menük, műanyagpalack-mentes rendezvények
 • Reflektorfényes stadiontúra lesz szerdán a Mol Aréna Sóstóban
  Reflektorfényes stadiontúra lesz szerdán a Mol Aréna Sóstóban
 • Nyílt próbaérettségi nap a lesz a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán
  Nyílt próbaérettségi nap a lesz a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán
 • Rózsaszín Fények Éjszakája Székesfehérváron is!
  Rózsaszín Fények Éjszakája Székesfehérváron is!
 • Mesés videón láthatjátok a téli kóma után ébredező Csókakő várát
  Mesés videón láthatjátok a téli kóma után ébredező Csókakő várát
 • Főhajtás - a holokauszt áldozataire emlékeztek
  Főhajtás - a holokauszt áldozataire emlékeztek
 • Diafilm délután a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Könyvtárában
  Diafilm délután a Gárdonyi Géza Művelődési Ház Könyvtárában
 • A Balázs Elemér Group koncertezik Öreghegyen
  A Balázs Elemér Group koncertezik Öreghegyen
 • Középpontban a helyi adók
  Középpontban a helyi adók
 • Influenza - folyamatosan nő a betegek száma
  Influenza - folyamatosan nő a betegek száma
 • Koronavírus - ajánlásokat tett közzé az Egészségügyi Világszervezet
  Koronavírus - ajánlásokat tett közzé az Egészségügyi Világszervezet
 • Ezerszámra keresik a munkavállalókat a pénzügyi szektorban
  Ezerszámra keresik a munkavállalókat a pénzügyi szektorban