4 évnél régebbi cikk

Elindult a gyűjtés: öltöztessük együtt fehérbe az adventi kórus fehérvári kisangyalait!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Elindult a gyűjtés: öltöztessük együtt fehérbe az adventi kórus fehérvári kisangyalait!

A Kisangyalok karának advent-nyitó előadása a Városház téren már hagyomány Székesfehérváron. Idén minden eddiginél hangulatosabb köntösben láthatjuk a produkciót: az egész kórus fehérbe öltözik. Ehhez kérik most a fehérváriak segítségét!

Minden évben varázslatos hangulattal indul az adventi vásár a belvárosban, amikor több száz kisgyermek énekli együtt a legszebb karácsonyi dalokat. Idén is több mint négyszázan lesznek, és minden eddiginél meghittebb és különlegesebb produkcióval készülnek. Ennek jegyében a szervezők azt tervezik, hogy az egész kórus teljesen fehérbe öltözve áll majd a közönség elé. 

Ehhez azonban a város lakóinak összefogására is szükség van: azt kérik, hogy akinek van otthon meleg fehér sapkája, kesztyűje, sálja, pelerinje, kabátja, bundája, adja kölcsön december 2-ig! "Ígérjük, hogy óvjuk, vigyázunk minden holmira és az előadás után visszaadjuk a bennünket segítőknek." - írják a fehervariprogram.hu oldalon. - "Persze örülünk, ha lesz olyan, aki nem kéri vissza a ruhákat, hiszen a Kisangyalok kara jövőre és azután is részese lesz a Fehérvári Adventnek, a holmikat újra és újra használni tudjuk majd. Az alkalmi kórusban alsó és felső tagozatos diákok is szerepelnek, így mindenféle méretű ruhára szükségünk van."

A felajánlásokat 2019. október 20-tól november 20-ig várják a Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza portáján, 8.00–16.00 óráig. Készüljenek velünk az adventre, köszönjük, ha segítenek „fehérre festeni” a Kisangyalok karát!

Forrás: fehervariprogam.hu

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek