4 évnél régebbi cikk

Minden, amit a Balatoni úti munkálatokról tudni érdemes
·Kultközlekedés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMinden, amit a Balatoni úti munkálatokról tudni érdemes
·Kultközlekedés·Utolsó frissítés: undefined

Izotópos és röntgenes vizsgálat zajlik október 29-én és 30-án a Balatoni úton, ezért mindkét nap lezárják az utat 6 és 18 óra között a Borszéki úttól a tóvárosi körforgalomig. A forgalomkorlátozás miatt terelőúton közlekednek az érintett helyközi és helyi autóbuszjáratok, valamint megnövekedett menetidővel kell számolni.

A Vásártéti úti felüljáró Balatoni úti csatlakozásánál óriási rés tátong: a megemelkedett gépjárműszám és forgalom miatt, valamint a korábban beültetett, majd kivágott nyárfasor miatt erősen felgyorsult a töltés állagromlása, így süllyedések alakultak ki.

A Vásártéri úti felüljáró statikai vizsgálatai és a felújítás tervei nyár végére elkészültek: a komoly műszaki beavatkozást az Önkormányzat 30 millió forint összegű beruházással biztosítja. A felújítás magában foglalja a Vásártéri úti felüljáró szerkezetének és a Balatoni úti csatlakozásnak a megerősítését, amely során a Balatoni úti töltés injektálásos, habbeton-kitöltéses fejlesztést kap. 

Mindezek előtt első körben a vizsgálat indul el, ezt a szakemberek csak úgy tudják elvégezni, ha a szakaszon nincs forgalom, mert izotópos és röntgenes vizsgálatot hajtanak végre. Ezért október 29-én és 30-án 6 és 18 óra között lezárják a Balatoni út egy részét, azaz a Borszéki úttól a tóvárosi körforgalomig.

"Tudjuk, hogy a Balatoni úti felüljáró milyen állapotban van, mivel ugyanabból a talajból készült, és ugyanaz a szerkezete, mint a Vásártéri felüljárónak, ahova az támaszkodik. Szeretnénk tudni az állapotát, és ezt így tudjuk a leghatékonyabban végrehajtani. A vizsgálati módszerek miatt ez kétféleképpen határozzuk meg, az összes rezgést ki kell tudnunk szűrni" - tudtuk meg Lángi Judittól, a Székesfehérvári Városgondnokság útüzemeltetési egységvezetője.

A vizsgálatok ideje alatt a helyijáratos buszok is terelőútvonalon közlekednek. Viszont van egy jó hírünk a kerékpárosoknak és a sétálóknak: gyalogosan és biciklivel is használható lesz a Balatoni út teljes hosszában a lezárás ideje alatt.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek