Cloudy10 °C
2021. április 17. szombat Rudolf
Menü
Házhozszállítás

Fehérvár legtutibb páros élményei, amelyeket mindenkinek ki kell próbálnia

Most, hogy az ősz is kimutatta foga fehérjét, sokan olyan szabadidős tevékenységek után néznek, amelyek során nem a magukra aggatott ruhanemű vastagsága határozza meg jókedvüket. Ennek köszönhetően olyan beltéri programok kerülnek előtérbe, ahol azon túl, hogy nem kell fagyoskodni, minőségi elfoglaltságot is találhatnak a lazulni vágyók. Hogy könnyebb legyen a választás, segítségül összeszedtünk nektek jó pár olyan fehérvári élményt, amelyet párban, de akár sokadmagatokkal is átélhettek.

Míg pár napja közelebbnek tűnt a nyár, mint az ősz, addig a napokban a kinti levegőt belélegezve sokkal inkább már a téli fagyoskodás juthat az eszünkbe. Így hát nem maradt más választásunk, mint hogy a hosszas parkozásokat, sétákat és a Fő utcán való ücsörgést lecseréljük kevésbé az időjárás által befolyásolt tevékenységekre.

Szerencsére Székesfehérváron is számos olyan program akad, amelyet mintha a hidegebb hónapokra találtak volna ki, ám a listát nem feltétlenül a kinti hőmérsékletre szeretném felhúzni, így találkozhattok egy-két fagyosabb, ám annál szórakoztatóbb kivétellel is.

Mivel már összegyűjtöttük a város és a megye legjobb randihelyeit, és a romantikus pillanatokkal sem vagyunk adósak, így a következő felsorolás főleg azoknak szól, akik már egy ideje párban élnek, és a közös doromboláson túl szeretnék feldobni a szürke hétköznapokat. Mutatjuk Székesfehérvár legtutibb páros élményeit:

Óriáskerék

Rögtön az elején egy olyan szabadtéri szerkezettel nyitok, amelyet nemrég húztak fel a Zichy ligetben, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Persze ezen nem is kell csodálkozni, ugyanis bármilyen időszakban is határoznátok el magatokat, hogy felpattanjatok a város legnagyobb kerekére, lenyűgöző élményben lesz részetek, Fehérvár fölé emelkedve pedig szabadon gyönyörködhettek az elétek terülő impozáns épületek kicsinyített változataiban.

 

Bowling

Amíg ki nem próbáltam, addig egyáltalán nem értettem, hogy mit esznek a népek annyira a bowlingozáson. Aztán rögtön az első gurításnál elcsíptem a lényeget, ugyanis igencsak felemelő érzés tud lenni, ahogy egyszerre letarolod az összes veled szemező bábut. Igen, ez a kezdők szerencséje, ám ennek köszönhetően olyannyira bejött a bowling, hogy azóta is sűrűn ajánlom, ha valaki lájtos fehérvári program után érdeklődik.

Egy laza bowlingozás társaságok összecsiszolására is tökéletes program lehet (Fotó: Pixabay)
Egy laza bowlingozás társaságok összecsiszolására is tökéletes program lehet (Fotó: Pixabay)

 

Mozi

Nincs mese, a moziba járást az egyik kedvenc szabadidős tevékenységemként tartom számon. Első randikon elengedhetetlen kellék, az összeszokott párosoknak pedig egyenesen kihagyhatatlan, ugyanis az emberek a dolgos hétköznapok után sokszor nem vágynak másra, mint hogy távol minden zajtól lessenek meg egy filmet - erre pedig a mozinál alkalmasabb helyszínt keresve sem találhattok.

A moziban való filmlesés a páros élmények egyik alapkelléke (Fotó: Tóth Gabriella)
A moziban való filmlesés a páros élmények egyik alapkelléke (Fotó: Tóth Gabriella)

 

Árpád Fürdő

Az Árpád Fürdő Székesfehérvár szívében található, így még jó esetben a szomszéd sarokig sem kell elmennetek egy lájtos csobbanásért. A török-feelinges fürdőben aztán tényleg minden található, amit egy korszerű spa megkövetel: törökfürdő, pezsgőfürdők, merülőmedencék, szaunák, sószoba és még tepidárium is várja a kikapcsolódni vágyókat. Külön kedvencem a pároknak kialakított kis romantikus fürdősarkok, ahol aztán tényleg zavartalanul élvezhetik egymás társaságát. 

Az Árpád Fürdő nyugtató habjai mindig is vonzó célpont volt a romantikára vágyóknak (Fotó: Tóth Gabriella)
Az Árpád Fürdő nyugtató habjai mindig is vonzó célpont volt a romantikára vágyóknak (Fotó: Tóth Gabriella)

 

Sóstói Természetvédelmi Terület

A Sóstói Természetvédelmi Területen való bolyongást egyértelműen naposabb időszakokra találták ki, ám ez egyáltalán nem azt jelenti, ha már kicsit is hideg van, akkor nagy ívben kerüljétek el. Sőt, minden évszaknak megvan a maga varázsa, így a hófödte fák, és a befagyott tavak ugyanolyan nyugtatóan hathatnak, mint a vidáman lubickoló madarak. A kilátóból való bámészkodásról nem is beszélve, amelyre felmászva teljes pompájában leshetitek meg a Sóstó gazdag élővilágát.

 

Koncert

Bevallom őszintén, még sosem volt koncertes randim, ám belegondolva, nincs is tökéletesebb alkalom, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz kedveseddel, a tömegben való páros tombolásnál. Míg nyáron főként a szabadtéri koncertek voltak a nyerőek, addig a hidegebb hónapokban a fűtött helyszínek élveznek prioritást, így többek között a Petőfi Kultúrtanszéken vagy a Fezen Klubban is olyan bulikat szerveznek, amely garantáltan megdolgoztatja a lábatokat.

A Fezen Klub az egyike a város számos termének, ahol minőségi zenére bulizhatnak a párok (Fotó: Tóth Gabriella)
A Fezen Klub az egyike a város számos termének, ahol minőségi zenére bulizhatnak a párok (Fotó: Tóth Gabriella)

 

Élményfestés

Ti mikor festettek utoljára? Én biztos vagyok benne, hogy általános iskola óta egyszer sem ragadtam ecsetet, így meg nem tudnám mondani, milyen végeredmény születhet, ha elszabadulok egy páros élményfestésen. Aztán lehet, hogy én leszek Pablo Picasso, és olyat pingálok, hogy leesik a körülöttem lévők álla, de ennek kicsi a valószínűsége. Persze, akik otthonosabban mozognak a festékek között, és egy kis nyugalomra vágynak, azoknak tökéletes kikapcsolódást nyújthat a festegetés.

Egy közös élményfestés remek alkalom lehet, hogy a szerelmesek valami maradandót alkossanak (Fotó: Pixabay)
Egy közös élményfestés remek alkalom lehet, hogy a szerelmesek valami maradandót alkossanak (Fotó: Pixabay)

 

Csónakázás

Kétséget kizáróan Fehérvár legnyugisabb helye a Csónakázó-tó környéke, ahol szinte adja magát, hogy a fiatalok hajóba pattanjanak és közösen fedezzék fel a tó nyújtotta örömöket. Levezetéshez pedig a kis sziget nyújtotta látvány lehet a legideálisabb.

Mindig üdítő élmény lehet bepattanni egy csónakba és szelni a habokat - hát még ha párban teszitek mindezt (Fotó: Horváth Reni)
Mindig üdítő élmény lehet bepattanni egy csónakba és szelni a habokat - hát még ha párban teszitek mindezt (Fotó: Horváth Reni)

 

Szabadulószobák

Amióta világ a világ, az emberek szeretik a titkokat és a rejtélyeket. Persze ha nem akarunk teljesen belegabalyodni a konteókba, akkor kicsiben, filmek és sorozatok nézése közben, illetve szabadulószobákban is kamatoztathatjuk a bennünk szunnyadó nyomozó földöntúli képességeit akár Székesfehérváron is, ugyanis városunk utcáin számos rejtély várja, hogy vállt-vállnak vetve (vagy akár egyedül) megfejtsék őket.

 

Színház

Azt mondják, hogy kétféle ember létezik: van, aki csak moziba jár, és van, aki csak színházba. Személy szerint cáfolom ezt az állítást, ugyanis mindkettőért rajongok, és az a véleményem, hogy mindkét programnak megvan a maga ideje. Míg a mozi sokkal inkább a hétköznapjaink részévé vált, addig a színházazásnak már meg kell adni a módját, így a pároknak olyan élményben lehet részük, amely minden egyes pillanata emlékezetes maradhat.

Ha igazán tartalmas szórakozásra vágytok, akkor irány a színház! (Fotó: Tóth Gabriella)
Ha igazán tartalmas szórakozásra vágytok, akkor irány a színház! (Fotó: Tóth Gabriella)

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Szombaton és vasárnap is folytatódik a lakosság oltása a székesfehérvári kórházban
  Szombaton és vasárnap is folytatódik a lakosság oltása a székesfehérvári kórházban
 • Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől
  Végső búcsút vesznek Fülöp hercegtől
 • Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
  Online Pizsamapartit tartanak a Magyar Nemzeti Múzeumban
 • Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
  Jövőre több mint duplájára nő az árvaellátás minimuma
 • Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
  Szijjártó: 400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig
 • Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
  Meghalt 217 beteg, 4604-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
 • Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
  Székesfehérvárig közlekednek majd nyáron a balatoni éjszakai bagolyvonatok
 • Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján
  Mesés természetismereti tábor alsó tagozatosoknak a Velencei-tó partján

Eseménynaptár