4 évnél régebbi cikk

Íme Európa legnézettebb női kézi klubjai, köztük van az Alba is
Fehérvár Médiacentrum fotója
sportstatisztika.blog.hu
Íme Európa legnézettebb női kézi klubjai, köztük van az Alba is

Érdekes összeállítást készített a sportstatisztika.blog.hu, amely a legjobb női kézilabda bajnokságok meccslátogatottsági adatait összesítette.

A sportstatisztika.blog.hu listája a legutóbbi teljes szezon, vagyis a 2018/2019-es idény látogatottságát mutatja be. Ez alapján a francia pontvadászat egyik prominens képviselője, a Brest Bretagne Handball rendelkezik a legnépesebb szurkolótáborral, a francia hölgyek a legutóbbi szezonban meccsenként átlagosan 3762 nézőt vonzottak a hazai meccseikre. A második helyen a magyar bajnok, Bajnokok Ligája címvédő Győri Audi ETO KC áll, Görbicz Anitáék otthoni meccseit átlagban 3574 szurkoló tekintette meg. A lista harmadik helyén egy másik francia gárda végzett, a Metz Handball 2494 nézővel büszkélkedhetett.

Az első tízbe egyébként összesen négy francia, három dán és egy orosz csapat mellett két magyar klub fért be, a győriek mellett a DVSC, a debreceniek a kilencedik helyen zártak 1650 nézővel.

Az összesen 65 európai női kézilabda klubot rangsoroló listán megtalálható az Alba Fehérvár KC is, melynek hazai meccseit átlagosan 619 néző tekintette meg a Köfém Sportcsarnokban, az Alba ezzel a 49. lett a ranglistán, melyet részletesen ide kattintva böngészhettek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek