4 évnél régebbi cikk

Legyél te is tűzoltó! - december elején próbára teheted magad
Legyél te is tűzoltó! - december elején próbára teheted magad

A képzés ideje alatt havi nettó 150.000 forint támogatást, egészségbiztosítási járulékfizetést, ruházatot, szállást és napi háromszori étkezést térítésmentesen biztosít a katasztrófavédelem a résztvevőknek.

Fizikai szintfelmérőn próbálhatják ki erőnlétüket és felkészültségüket mindazok, akik érdeklődnek a tűzoltó hivatás iránt. A februárban induló beosztott tűzoltói képzésre a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon várják a jelentkezőket. A felvételi az előzetes fizikai szintfelmérővel indul december 3-án a dunaújvárosi és december 5-én a székesfehérvári tűzoltóságon, amelyet az egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálat követ.

Hivatásos tűzoltónak jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, büntetlen előéletű, magyar állampolgársággal, érettségivel vagy középfokú állami szakiskolai végzettséggel rendelkezik.

A tűzoltó szakképzés öt hónapig tart. A képzés ideje alatt havi nettó 150.000 forint támogatást, egészségbiztosítási járulékfizetést, ruházatot, szállást és napi háromszori étkezést térítésmentesen biztosít a katasztrófavédelem a résztvevőknek.

A fizikai szintfelmérőn kétezer méteres síkfutásban, fekvőtámaszban, hajlított karú függésben, fekve nyomásban, 4x10 méteres ingafutásban, helyből távolugrásban és hanyatt fekvésből történő felülésben kell bizonyítaniuk a jelentkezőknek, akiket a dunaújvárosi és a székesfehérvári tűzoltóságon háziorvosi igazolással várnak.

Bővebb információ itt olvasható!

Borítókép: youtube.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek