4 évnél régebbi cikk

Új táblák és sebességkorlátozás az M7-es Székesfehérvár, Centrum lehajtónál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google Street View
Új táblák és sebességkorlátozás az M7-es Székesfehérvár, Centrum lehajtónál

Új forgalmi rend lépett életbe az M7-es autópálya Siófok felé vezető oldalán a Székesfehérvár, Centrum csomópontnál 2019. november 19-e, keddtől. A korábbi forgalombiztonságot növelő intézkedéseket folytatva, a szakemberek most torlódásra és veszélyre figyelmeztető jelzőtáblákat helyeztek ki, illetve 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A táblákat az M7-es autópálya és a 63-as főút csomópontjában, az autópálya kihajtón rendszeresen jelentkező torlódások csökkentése és a balesetek megelőzése érdekében helyezték ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. A csomópontban azért alakul ki torlódás, mert a 8-as és 63-as főutak körforgalmi csomópontja és a hozzá kapcsolódó, nem állami tulajdonban lévő körforgalmi csomópontok, illetve úthálózat már nem tudja az utóbbi évek rendkívül dinamikusan növekvő forgalmát elvezetni, így az M7-es autópályáról lehajtó járművek bizonyos forgalomnagyság felett nem tudják elhagyni az autópálya lassítósávját.

A torlódásokkal kapcsolatban 2017-ben az M7-es autópályán sárga hátterű, torlódásra figyelmeztető és veszélyt jelző táblákat helyeztek ki a szakemberek, 2018-ban pedig meghosszabbították a lassítósávot és ideiglenes forgalmi rendet vezettek be. A torlódások csökkentése érdekében idén szeptemberben az érintett bevásárlóközpontnál található körfogalomnál Veszprém felől olyan táblákat is kihelyeztek, melyek a cipzár elv használatára hívják fel az autósok figyelmet.

November 19-től újabb torlódásra és veszélyre figyelmeztető jelzőtáblákat helyeztek ki, illetve 100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be az M7-es autópálya érintett csomópontjánál.

A torlódások mérsékléséhez átfogó, több csomópontot is érintő komplex beruházásra van szükség, ehhez kapcsolódóan a tervezési feladatok már elindultak, melynek során jelenleg az engedélyezési tervek készítésén dolgoznak a tervezők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei arra kérik a járművezetőket, hogy kövessék az újonnan kihelyezett jelzőtáblák utasításait is, csökkentsék a sebességet és torlódás esetén a kihajtásnál használják a meghosszabbított forgalmi sávot. Utazás előtt pedig továbbra is érdemes tájékozódni a térség aktuális közlekedési helyzetéről az utinform.hu oldalon keresztül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek