4 évnél régebbi cikk

Minden akadály elhárult, Levente kétéves kora előtt megkaphatja a Zolgensma génterápiát
Minden akadály elhárult, Levente kétéves kora előtt megkaphatja a Zolgensma génterápiát

Minden véreredménye tökéletes lett az enyingi SMA-s kisfiúnak, Leventének, így az utolsó akadály is elhárult, most már biztosan megkaphatja a kezelést kétéves kora előtt.

Néhány napja igazán jó híreket kapott a Fejér megyei Hosszú család: a laborvizsgálat végre jó eredményeket hozott, Levente összes értéke tökéletes. Ez azt jelenti, hogy most már minden akadály elhárult a Zolgensma génterápia megkezdésének a kisfiú kétéves kora előtt.

A jó eredmény azért is különösen remek hír, mivel Levi első nagy vérvételénél volt magasabb értéket mutatott a toxoplazma és a májenzim, így többször kellett mennie vérvételre. Levi a második kisfiú Magyarországon, akinek közösségi gyűjtéssel sikerült előteremteni a kezeléshez szükséges 700 millió forintot, így megkaphatja a világ jelenleg legdrágább gyógyszerét.

További jó hír, hogy a család az elmúlt héten kapta az értesítést, miszerint Levente az első gyermek Magyarországon, aki a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatott Panthera Micro kerekesszéket megkapja. Az 595.000 forintba kerülő szék már meg is érkezett Svédországból, és a családnak a támogatásnak köszönhetően  66.000 forint önrészt kellett fizetniük.

Levente továbbra is karaténban van, így a család egyelőre a közösségi médián keresztül tud hírt adni.

 

Borítókép: facebook.com/LeventeSMA2
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek