4 évnél régebbi cikk

Félszáz madáretetőt készítettek a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói és szüleik
Félszáz madáretetőt készítettek a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói és szüleik

Minden télen bőséges teríték várja a madarakat a Munkácsy Mihály Általános Iskola udvarán. Az etetőket a gyerekek készítették, de ezek az elmúlt években igencsak elhasználódtak. Az iskolában pályázatot hirdettek negyven új etetőre, de a lelkes nebulók és szüleik jóval többet készítettek, melyek már ki is kerültek az udvarra, természetesen feltöltve élelemmel.

A Munkácsy Mihály Általános Iskolában nagy hagyománya van a madáretetésnek, de mivel a régi etetők elhasználódtak, aktuálissá vált a cseréjük.

"Úgy gondoltuk, mi sem lenne erre megfelelőbb alkalom, mintha egy házi pályázatot hirdetnénk meg, amibe a gyerekeket, szülőket, családokat is bevonjuk, hiszen ez kiváló alkalom arra, hogy otthon együtt egy kicsit apa és a gyerekek együtt barkácsoljanak - mondta el az akcióról Tóth Péter, az intézmény igazgatója.

A gyerkőcök oklevelet kaptak munkájuk elismeréseként, és a jövőben ők lesznek a magfelelősök, a tél folyamán ők gondoskodnak arról, hogy a madarak mindig találjanak eleséget az iskola udvarán.

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek