4 évnél régebbi cikk

Így változik jövőre a lomhulladék-leadás Fehérváron
Így változik jövőre a lomhulladék-leadás Fehérváron

Változások várhatóak a lomhulladékok leadásában 2020-ban Székesfehérváron, cserébe a karácsonyfák elszállításának módja, és a szemétszedés díja marad a régiben.

2020. január 1-től nem a Palotai Úti Hulladékudvarban, hanem a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgy Hulladékkezelő Telepen várják a lomhulladékokat.

Erre a változtatásra a megnövekedett hulladék mennyiség és a telephely kapacitása miatt van szükség – mondta a Fehérvárt Televízió Esti Mérleg című műsorában Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft ügyvezetője: "Egész egyszerűen nem férünk el a palotai úti hulladékudvarban, amely egy meglehetősen kis méretű lerakóhely, főleg Fehérvárhoz képest. Annyi változás fog megvalósulni ezen a területen január 1-től, hogy a bútorhulladékokat nem fogjuk ezen a telepen átvenni, ezáltal sokkal nagyobb területünk áll majd rendelkezésre arra, hogy egyéb hulladékokat sokkal szakszerűbben el tudjunk helyezni."

Hogy még egy kis hírrel szolgáljunk az ünnepek előtt, a karácsonyfák elszállításának módja és rendje az idei évben sem változik: "A fákat a családi házas övezetben a hulladéknaptár szerinti időpontokban a vegyes hulladékgyűjtő edény mellé, a lakótelepi övezetekben pedig karácsonyt követően bármikor ki lehet helyezni a megszokott gyűjtőpontokra. Ahova a vegyes hulladékot kihelyezik a lakók, mellé, a gyűjtőponthoz minél közelebb lehet a karácsonyfákat kihelyezni - ezeket néhány naponta járatszerűen elszállítjuk."

Steigerwald Tibor ugyanakkor hozzátette:

a szemétszedés díja jövőre sem változik, továbbra is a 2013 óta csökkentett és befagyasztott díjakon érheti el a lakosság a szolgáltatást.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek