Partly cloudy22 °C
2020. szeptember 21. hétfő Máté
Menü

Így változik jövőre a lomhulladék-leadás Fehérváron

Változások várhatóak a lomhulladékok leadásában 2020-ban Székesfehérváron, cserébe a karácsonyfák elszállításának módja, és a szemétszedés díja marad a régiben.

2020. január 1-től nem a Palotai Úti Hulladékudvarban, hanem a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgy Hulladékkezelő Telepen várják a lomhulladékokat.

Erre a változtatásra a megnövekedett hulladék mennyiség és a telephely kapacitása miatt van szükség – mondta a Fehérvárt Televízió Esti Mérleg című műsorában Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft ügyvezetője: "Egész egyszerűen nem férünk el a palotai úti hulladékudvarban, amely egy meglehetősen kis méretű lerakóhely, főleg Fehérvárhoz képest. Annyi változás fog megvalósulni ezen a területen január 1-től, hogy a bútorhulladékokat nem fogjuk ezen a telepen átvenni, ezáltal sokkal nagyobb területünk áll majd rendelkezésre arra, hogy egyéb hulladékokat sokkal szakszerűbben el tudjunk helyezni."

Hogy még egy kis hírrel szolgáljunk az ünnepek előtt, a karácsonyfák elszállításának módja és rendje az idei évben sem változik: "A fákat a családi házas övezetben a hulladéknaptár szerinti időpontokban a vegyes hulladékgyűjtő edény mellé, a lakótelepi övezetekben pedig karácsonyt követően bármikor ki lehet helyezni a megszokott gyűjtőpontokra. Ahova a vegyes hulladékot kihelyezik a lakók, mellé, a gyűjtőponthoz minél közelebb lehet a karácsonyfákat kihelyezni - ezeket néhány naponta járatszerűen elszállítjuk."

Steigerwald Tibor ugyanakkor hozzátette:

a szemétszedés díja jövőre sem változik, továbbra is a 2013 óta csökkentett és befagyasztott díjakon érheti el a lakosság a szolgáltatást.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Szigorítanak a maszkhasználaton
  Szigorítanak a maszkhasználaton
 • Majdnem megteltek a gáztározók
  Majdnem megteltek a gáztározók
 • Koronavírus – Ausztria szigorít
  Koronavírus – Ausztria szigorít
 • Biztonságosak a véradások
  Biztonságosak a véradások
 • Változnak a menetrendek
  Változnak a menetrendek
 • Rövidül a kötelező karantén
  Rövidül a kötelező karantén
 • Koronavírus – szigorúbb intézkedések a múzeumban
  Koronavírus – szigorúbb intézkedések a múzeumban
 • Virágos Székesfehérvár - elindult a pályázat
  Virágos Székesfehérvár - elindult a pályázat
 • Viszlát, indiánnyár?
  Viszlát, indiánnyár?