Partly cloudy5 °C
2021. január 25. hétfő Pál
Menü
Házhozszállítás

Döntöttek a szavazók: tízből nyolc fehérvári nem akar több tűzijátékot szilveszterkor

Döntöttek a szavazók: tízből nyolc fehérvári nem akar több tűzijátékot szilveszterkor
Az utolsó fehérvári újévi tűzijáték (Fotó: Székesfehérvár.hu/Lugosi Balázs)

A többség nem szeretne többet szilveszteri tűzijátékot Székesfehérváron - ez derült ki a polgármester Facebook-oldalán egy hétig zajló szavazásból. Cser-Palkovics András egy új posztban bejelentette, hogy az eddig a tűzijátékra fordított pénz felhasználásáról később dönt az önkormányzat.

2020 első perceiben volt az utolsó újévi tűzijáték Székesfehérváron - legalábbis egy darabig biztosan. Még december 30-án kérdezte meg a város lakóit saját Facebook-oldalán Cser-Palkovics András arról, hogy a jövőben legyen-e évköszöntő tűzijáték Fehérváron. Az egyhetesre nyúló szavazás előzménye az volt, hogy az ország több településén, így Esztergomban, Szentendrén, Tatán és Miskolcon is elmaradt a tűzijáték az állatok védelme és biztonsága miatt.

A polgármester posztját itt lehet elolvasni:

A január 6-án, 15:59 perckor zárult szavazást elsöprő többséggel azok nyerték, akik nem szeretnének többet tűzijátékot szilveszterkor. Közel 28 ezren voksoltak, közülük több mint 23 ezren azt szeretnék, hogy legközelebb már másképp köszöntse az új évet Székesfehérvár. A város polgármestere röviddel a szavazás vége után közölte a Facebookon, hogy fontosnak tartja a szavazás kapcsán megmozduló tömeg véleményét, és mivel hatalmas többségben voltak azok, akik a jövőben nem szeretnének újévkor tűzijátékot, így az erre elkülönített pénzt a jövőben másra fordítják. Cser-Palkovics András így fogalmazott:

"A most szavazók 83 százaléka - 23 100 fő - nem szeretne a jövőben önkormányzati szervezésű szilveszteri tűzijátékot Székesfehérváron. Az Önkormányzat ennek megfelelően fog dönteni az eddig újévi tűzijátékra fordított 600 ezer forint felhasználásáról. Arról, hogy az összeget pontosan milyen célra fordítjuk, a későbbiekben tájékoztatást adunk."

A teljes posztot itt lehet elolvasni:

2021-ben tehát biztosan nem tűzijátékkal kezdi az új évet Székesfehérvár. Így jelen állás szerint az eddigi utolsó ilyen esemény néhány napja volt a városban, amit pár másodpercbe sűrítve az időkép.hu videóján lehet újranézni:

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Szigorítják a maszkviselési szabályokat a Lufthansánál
  Szigorítják a maszkviselési szabályokat a Lufthansánál
 • Egyre kevesebben nyelvvizsgáznak
  Egyre kevesebben nyelvvizsgáznak
 • Nem érdemes sokáig várni az ingatlanvásárlással
  Nem érdemes sokáig várni az ingatlanvásárlással
 • Egyre környezetbarátabb a hazai távhőszolgáltatás
  Egyre környezetbarátabb a hazai távhőszolgáltatás