4 évnél régebbi cikk

Radnóti Miklós Fehérvár körül, avagy így ünnepli a magyar kultúra napját az FMC és az Értékmentők
Radnóti Miklós Fehérvár körül, avagy így ünnepli a magyar kultúra napját az FMC és az Értékmentők

A Fehérvár Médiacentrum és az Értékmentők közös videóval készültek a magyar kultúra napjára, amelyben Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalják el miközben a háttérben Székesfehérvár különböző látványosságai tűnnek fel téli pompájukban.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, ugyanis Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként, és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát, azaz ekkor fejezte be nemzetünk legfontosabb költeményét.

Ennek örömére számos programmal emlékeznek meg a magyar kultúra napján, így többek között koncerteket, filmvetítéseket és kiállításokat is meglátogathattok a jeles eseményen.

A magyar kultúra napjáról a Fehérvár Televízió készített bővebben anyagot:

Persze a rendezvényeken túl különböző produkciókkal is készülnek a kultúra szerelmesei: ebbe a kategóriába tartozik a Fehérvár Médiacentrum és az Értékmentők összefogásával készült felvétel is, amelyben Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalják el a résztvevők Székesfehérvár jellegzetes látványosságai előtt.

A videóban többek között Husz Bíborka, Kanczler Viktória, Strasszer Domonkos és Szücs Dániel sorait is meghallgathatjátok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek