Rain8 °C
2020. február 26. szerda Edina
Menü
18
Felnőtt tartalom
Elmúltál már 18 éves?
Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
Igen
Nem

Hat ismeretlen holttestet találtak az elmúlt években Fehérváron

Hat ismeretlen holttestet találtak az elmúlt években Fehérváron
Képünk illusztráció (Fotó: Wikipedia)

Hat olyan holttestet is találtak az elmúlt években Székesfehérváron, akikről a mai napig nem derült ki a személyazonosságuk. A legrégebbi ismeretlen holttest ügye augusztusban lesz 23 éves, legutóbb pedig 5 éve találtak olyan halottat Székesfehérváron, akiről semmit nem lehet tudni.

A rendőrség honlapján az egyik legkülönösebb adatbázist a Körözések között találjuk. Már az aloldal elnevezése is meghökkentő: Ismeretlen holttest, holttestrész körözések. Az aprólékosan rendszerezett  több mint 900 információt hét szempont (személyleírás, ruházati leírás, elrendelő szerv, eljáró szerv, megtalálás dátuma -tól és -ig, megtalálás helye) szerint lehet szűkíteni. Az utolsót vizsgáltuk meg, vagyis hány olyan holttestet találtak Székesfehérváron, akiről a mai napig nem derül ki a személyazonossága. 

A police.hu adatbázisa hat ilyen esetet ismer, a legkorábbi nyáron lesz 23 éves. 1997. augusztus 28-án egy 190 centiméternél is magasabb férfi holttestét találták meg Székesfehérváron. Testén több jellemző műtéti heg és sebhely volt, de talán mégis a zsebeinek tartalma volt a legkülönösebb: egy borotvapenge, egy boxer és egy zsinegelő mellett 11 forintot és 5 fillért, 160 groschent (az egykori osztrák schilling váltópénze) és egy 1894-es kiadású ezüst Ferenc József koronás érmét találtak. Az ismeretlen holttest körözési adatlapján még több információt lehet elolvasni.

Az 1998. július 8-án megtalált 161-165 centiméter magas férfi holtteste lehetett mind közül a legdurvább látvány. Az őszesbarna, kerekarcú férfi jobb karja, bal kézfeje, valamint térdtől lefelé a jobb lába hiányzik. Az ismeretlen személyhez tartozó körözési adatlapon még több információ található.

Szintén megdöbbentő látvány lehetett a 2009. július 24-én megtalált 171-175 cm magas középkorú férfi holtteste. A rendőrség honlapján található adatlap szerint a holttest 163-183 cm hosszú, ráadásul az illető teljes fogazata hiányzott.

2006. december 19.: A 40-50 év körüli, ápolatlan férfi holttestét december 19-én délután fedezték fel az Alcoa Rt. mögötti iparvágány egyik váltójánál. Az orvos-szakértői vizsgálatok szerint bűncselekmény nem történt, a férfi természetes halállal hunyt el, ám mivel a kiléte ismeretlen, a rendőrség ezért a lakosság segítségét várja. Az ismeretlen férfi kb. 175 cm magas, 60-70 kilogramm súlyú, arca szögletes, orra kissé hegyes, haja rövid, kissé göndör, őszes szálakkal. Mellkasán, a kulcscsontnál egy tetoválás látható, ennek ábrája egy elmosódott kereszttel átszúrt vérző szív, alatta töviskoszorú, írta az esetről a Székesfehérvár.hu. A 2006. december 19-én megtalált holttest körözési adatlapján még több információt lehet elolvasni.

2011. május 19-én a leírás alapján feltehetően egy többnapos holttestre bukkanhattak. Az adatlap szerint ugyanis a 166-170 cm magas közepes testalkatú férfi rózsaszín kabátba bújtatott teste "erősen bomlott, az arcvonások felismerhetetlenek, megfeketedtek, részben hiányzik a fejbőr is". 

2015. október 4.: Ismeretlen személyazonosságú férfi holttestére bukkantak a járókelők október 5-én délután Székesfehérváron.  A fehérvári Gödör utca végén található nádasban lévő elhunytnál azonosítására alkalmas tárgyak nem voltak. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint elhunyt ismertetőjelei: körülbelül 185 centiméter magas, 40-50 év közötti, körülbelül 7 centiméter hosszú, sötétbarna haj, jobb felkaron 11x7 centiméter nagyságú, kobrát ábrázoló tetoválás, bal alkaron 6x5 centiméter nagyságú, vélhetően ördögfejet ábrázoló tetoválás, törtfehér színű atlétát, sötétkék színű szabadidő nadrágot, valamint 42,5-ös méretű, fekete színű sportcipőt viselt, írta az Origo.hu. A 2015. október 4-én megtalált holttest körözési adatlapján még több információt lehet elolvasni.

Az ismeretlen holttestek esetében a hatósági boncolás után a megtalálás helye szerinti illetékes önkormányzatnak kell gondoskodni a temetésről. A hantolást  ilyen esetben kötelező DNS-mintavétel előzi meg, majd a temetés módjától - koporsós vagy hamvasztás - függően 15-90 napon belül kell intézkedni a végső nyughelyre helyezéstől, tudtuk meg Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Anyakönyvi és vállalkozásigazgatási Irodájának vezetőjétől.

– A rendőrség a talált holttesteket a Fejér Megyei Önkormányzatok Kegyeleti Központ Kft. Béla úti rendőrségi hűtőkamrájába szállítja, tárolásuk is ott történik - folytatta Vágó Árpád. – A rendőrség által megadott adatokkal (ha a személyazonosság nem tisztázható) az elhunyt ismeretlen személyként kerül anyakönyvezésre. Amennyiben a rendőrség engedélyt ad a temetésre, arról az önkormányzat köztemetés keretében gondoskodik. A temetési engedély tartalmazza, hogy az elhunyt hamvasztható-e vagy sem, illetve a hamvak tárolásának, eltemetésének, illetve a koporsós temetésnek a helyéről a rendőrség tájékoztatást kér.

A rendőrség 90 évig tartja körözési nyilvántartásban az ismeretlen holttesteket vagy holttestrészeket, vagyis ennyi ideig biztosan napirenden tartják az elhunytak ügyét. Más kérdés, hogy ahogy telnek az évek, egyre kisebb a remény, hogy valaha is kiderüljön, ki az a hat illető, akinek holttestét Székesfehérváron találták meg.

Aki bármelyik ismeretlen holttesttel kapcsolatban információval rendelkezik, haladéktalanul hívja a 112-t vagy a 107-et. 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • A nemzet színészévé választották Jordán Tamást
  A nemzet színészévé választották Jordán Tamást
 • Koronavírus - újabb magyar kerül kórházi karanténba
  Koronavírus - újabb magyar kerül kórházi karanténba
 • Gazdaságfejlesztési pályázatok - újabb kiírások jelennek meg
  Gazdaságfejlesztési pályázatok - újabb kiírások jelennek meg
 • Kásler - szeptemberben bevezetik az új NAT-ot
  Kásler - szeptemberben bevezetik az új NAT-ot
 • Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert az Arany EGYMI
  Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címet nyert az Arany EGYMI
 • Elmarad az idei Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál
  Elmarad az idei Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál
 • Jelentősen növekedhet az új elektromos autók száma
  Jelentősen növekedhet az új elektromos autók száma
 • Megújult stadiontúra lesz szerdán a MOL Aréna Sóstóban
  Megújult stadiontúra lesz szerdán a MOL Aréna Sóstóban

Eseménynaptár

 • Haderőfejlesztés és biztonság - évet értékelt a Magyar Honvédég Parancsnoksága
  Haderőfejlesztés és biztonság - évet értékelt a Magyar Honvédég Parancsnoksága
 • Csipkekiállítás a Vörösmarty Művelődési Házban
  Csipkekiállítás a Vörösmarty Művelődési Házban
 • Változik a szakképzés - tájékoztató nap a Deák-iskolában
  Változik a szakképzés - tájékoztató nap a Deák-iskolában
 • A kommunizmus áldozataira emlékeztek az 56-osok terén
  A kommunizmus áldozataira emlékeztek az 56-osok terén
 • Koronavírus - Ausztriában és Horvátországban is megjelent
  Koronavírus - Ausztriában és Horvátországban is megjelent
 • HÍRADÓ 1-kor 2020. február 25.
  HÍRADÓ 1-kor 2020. február 25.
 • Tóth Ildikó színművész lesz a Királykút Emlékház vendége
  Tóth Ildikó színművész lesz a Királykút Emlékház vendége
 • Négy autó ütközött az M0-s autóút 67-es km-nél
  Négy autó ütközött az M0-s autóút 67-es km-nél
 • Decemberben 8 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel korábban
  Decemberben 8 százalékkal több gyerek született, mint egy évvel korábban
 • Ismét árvíz öntötte el Jakarta több körzetét
  Ismét árvíz öntötte el Jakarta több körzetét
 • Kiszabadult a koronavírus-járvány a karantén által körülzárt területről Olaszországban
  Kiszabadult a koronavírus-járvány a karantén által körülzárt területről Olaszországban
 • MNB: az azonnali fizetés a magyar pénzügyi szektor legnagyobb fejlesztése
  MNB: az azonnali fizetés a magyar pénzügyi szektor legnagyobb fejlesztése
 • Lezárják ma a Kossuth utcát
  Lezárják ma a Kossuth utcát