4 évnél régebbi cikk

Döntött a közgyűlés - együtt maradhatnak a Megyeház utcából költöző ovisok
·Oktatásóvoda·Utolsó frissítés: undefined
Döntött a közgyűlés - együtt maradhatnak a Megyeház utcából költöző ovisok
·Oktatásóvoda·Utolsó frissítés: undefined

A Tolnai Utcai Óvoda Megyeház utcai telephelyéről három vegyes csoport költözik a Tolnai és a Sziget Utcai Óvoda épületébe.

Nyolc intézményt érintő javaslat került a Közgyűlés elé pénteken, amely az óvodai hálózatot érintően, a gyermekek ellátásának biztonságát, a színvonalas szakmai nevelés további biztosítását és a férőhely-kapacitások kihasználtságának javítását szolgálja. Valamennyi érintett intézményben megtörténtek az egyeztetések az alkalmazotti és a szülői csoportokkal/közösségekkel.

Az intézményeket érintő döntéseket az ülés elején helyezték napirendre a február 14-i közgyűlésen. A nyolc óvodát érintő javaslatot Mészáros Attila alpolgármester ismertette

E szerint, mivel a 3523 férőhelyből 401 üres, és 18 betöltetlen óvónői pozíció van, az önkormányzat néhány intézményt összevonna. A javaslat elfogadásával többek között a Tolnai Utcai Óvoda Megyeház utcai telephelyéről három vegyes csoport költözik a Tolnai és a Sziget Utcai Óvoda épületébe.

A szülők kérésére, módosító határozatot elfogadva a gyerekek együtt maradhatnak.

Így a költözés mellett is biztosított marad a gyermekek, a szülők és a nevelők kialakult közössége, folytatódhat a csoportba járó óvodások igényeihez és képességeihez alakított nevelőtevékenység.

Borítókép: Simon Erika
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek