Partly cloudy3 °C
2021. január 26. kedd Vanda
Menü
Házhozszállítás

Már Fehérváron is nyílik a tavasz csodás hírnöke, a hóvirág

Bár még koránt sincs tavaszias időjárás, az ilyenkor szokásos hőmérséklethez képest bőven melegebb van, ezt pedig a hóvirágok sem hagyhatják annyiban, és az Alcsúti Arborétum után Fehérváron is megkezdték virágzásukat.

A tavasz hírnökeként is ismert gyönyörű növény az eddigi trendeknek megfelelően a tél végével, március elején szokott előbújni a biztonságot jelentő kuckójából, hogy az első tavaszi napsugarakban megfürödve a legszebb orcáját mutassa a kíváncsiskodóknak. A megbolondult időjárásnak köszönhetően azonban számos helyen már februárban is legeltethetik a szemüket a kirándulók a fehérben tündöklő virágon.

Például az Alcsúti Arborétumban:

És ennek a fura időnek köszönhetően futott össze az egyik természeti csodával Pápai Barna kollégám is, aki azzal az örömteli hírrel keresett meg, hogy a várost járva, a József Attila utcában sikerült lencsevégre kapnia Székesfehérvár talán idei első (persze az is lehet, hogy sokadik, csak eddig nem találkoztunk vele) hóvirágját.

Nagyon úgy néz ki, hogy lassan ideje lesz előkapni a vékonyabb holmikat is, ugyanis már természet is megérezte a tavasz negédesen hívogató szavát. A képsorozat magáért beszél:

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Szakmai konzultációs napokat tartanak a Hermann szakgimnáziumban
  Szakmai konzultációs napokat tartanak a Hermann szakgimnáziumban
 • Két férfit vettek őrizetbe a rendőrök a reggeli autósbolt rablás kapcsán
  Két férfit vettek őrizetbe a rendőrök a reggeli autósbolt rablás kapcsán
 • Országszerte javult a levegő minősége
  Országszerte javult a levegő minősége
 • Havazásra adtak ki figyelmeztetést
  Havazásra adtak ki figyelmeztetést