4 évnél régebbi cikk

Jótékonysági bál lesz a fehérvári mentősök javára február 28-án
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined
Jótékonysági bál lesz a fehérvári mentősök javára február 28-án
·Hírekjótékonyság·Utolsó frissítés: undefined

Elsősorban a mentőállomásra, új eszközökre gyűjtenek - bált szerveznek a mentők jövő pénteken. Az eseményre olyan támogatókat várnak, akik a mentőállomáson dolgozó szakemberek mindennapi munkáját tudják segíteni. Az egyenruhások fejleszteni szeretnék az eszközparkjukat és a környezetüket is.

Nincs megállás a mentőknél, éjjel - nappal értünk dolgoznak. Az év minden napján áldozatos munkát végeznek értünk.

Fejérben közel fél millió ember él, közülük nagyjából 50 ezer embernek nyújtanak segítséget évente az egyenruhások. 

Az önkormányzat  mellett több Székesfehérváron működő multicég is segítette már az állomás fejlődését, ám ahhoz, hogy az egyenruhások teljes felkészültséggel láthassák el munkájukat az év minden napján, folyamatosan haladniuk kell a korral. Ezért szervez bált jövő péntekre a ResQ Alapítvány.

Fejér megyében stabil az állomány, ehhez azonban az is sokat hozzátesz, hogy a mentőalapítvány 2018 óta a fejlesztések előkészítésében és azok megvalósításán dolgozik. Olyan továbbképzéseket is lehetővé tesznek az itt dolgozók számára, melyek a szolgálatnál alapvetően nem elérhetőek, de ez is továbbnöveli a mentők tudását, szakmai készségeit.

Azonban további támogatásra szorul a mentőállomás azért, hogy egy még biztonságosabb várost, régiót tudhasson magáénak mentési szempontból. Szükségük van többek között speciális égési kötszerekre, egyéb fogyó eszközökre, a szobák bővítésére, a mosdók felújítására, komplex megújulásra.

Az egyenruhások február 28-án, azaz jövő pénteken rendezik meg azt az alapítványi bált, amelyre este hat órától várják a résztvevőket, támogatókat a MOL Aréna Sóstó VIP termében. Lesz zenekar, vacsora, tombola és egy sztárfellépő is szórakoztatja majd a vendégeket. Részletekről a resqalapitvany@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni.

 

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek