Partly cloudy25 °C
2020. augusztus 4. kedd Domonkos
Menü

Az út szélén mentett életet a szabadnapos fehérvári tűzoltó

Az út szélén mentett életet a szabadnapos fehérvári tűzoltó
Somogyi Dávid, székesfehérvári tűzoltó főigazgatói elismerésben részesült (Fotó: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Somogyi Dávid szolgálatból tartott hazafelé, amikor egy, az út szélén álló személygépkocsira figyelt fel, amelyből az eszméletlen sofőrt próbálták többen kisegíteni.

A székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság rajparancsnoka, Somogyi Dávid szolgálatból tartott hazafelé még január 18-án reggel a 811-es főúton, amikor egy, az út szélén álló személygépkocsira figyelt fel, amelyből az eszméletlen sofőrt próbálták többen kisegíteni.

Az autó vezetője vezetés közben lett rosszul, utasa húzta félre a kormányt, így sikerült megállniuk. Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy félrehúzódott autójával, és csatlakozott a segítő emberekhez. Miután észlelték, hogy a gépkocsi vezetőjének nincs légzése és pulzusa, azonnal megkezdték az újraélesztést. A szabadnapos tűzoltó a mentő kiérkezése után is a helyszínen maradt, és segítette a csaknem egy órán át tartó, végül sikeres folyamatot.

Hősies helytállásáért főigazgatói elismerésben részesült az életmentő tűzoltó.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár