Fair24 °C
2020. július 8. szerda Ellák
Menü

6 egyszerű lépés, hogy jó digitális szülők legyetek

6 egyszerű lépés, hogy jó digitális szülők legyetek
Mert nem mindegy, hogy milyen fotó készül a gyerekekről (Fotó: pexels.com)

A mai rohanó világunkban egyre kevesebb gondot fordítunk arra, hogy mi kerüljön fel közösségi felületeinkre. Úgy is fogalmazhatom, hogy életünk lassan minden szegmensét belenyomjuk ismerőseink képébe úgy, hogy gyakran senki sem kíváncsi rá - kivéve a gyerekfotókra, azok cukik. Na, de mi van akkor, ha indokolatlan babaképekkel árasztjuk el a világhálót csak a lájk kedvéért? Most mutatunk néhány hasznos tippet, amellyel könnyen megtalálhatjátok az arany középutat a lurkók fotózása és posztolása között.

Manapság már annyi ketyere áll a rendelkezésünkre, hogy mindennapjaink szinte minden apró mozzanatát megörökítjük, majd az agyonszerkesztett termékeket minden különösebb agyalás nélkül fel is pakoljuk közösségi felületeinkre mondván: jól van az úgy!

Ez még nem is lenne akkora baj (mondjuk a sokadik szelfi, illetve konditermes vagy éttermes kép már kiverheti a biztosítékot), ha sokan nem gyereküket használnák lájkvadászatra úgy, hogy minél mulatságosabb szituációkban tüntetik fel őket.

Hogy ezzel mi a probléma?

Egyrészt az internet nem felejt, másrészt a gyerkőc pár év múlva nem biztos, hogy hálás lesz a családjának a jópofa képekért, amelyeket ráadásul (jó esetben) az összes ismerőse lecsekkolta már, ennek köszönhetően pedig élete végéig hallgathatja a vicceskedő megjegyzéseket.

Ti sem örülnétek, ha olyan gyerekkori képekbe botlanátok, ahol valamilyen poénos megalázó helyzetben találnátok magatokat - ha mégis, akkor gondoljatok arra, hogy míg a klasszikus fényképeket egy laza mozdulattal végleg el lehetett tüntetni, addig az internetre felkerülő csodákat már nem, vagy nagyon nehezen küldhetitek a feledés homályába.

Hogy elkerüljétek a kellemetlenségeket, és ti is kifogástalan digitális szülők legyetek, a Csaladinet.hu jóvoltából mutatunk néhány tippet, amely betartásával garantáltan nem hozhatjátok méltatlan helyzetbe csemetetéteket:

 6 egyszerű lépés, hogy jó digitális szülők legyetek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár