Fair24 °C
2020. július 8. szerda Ellák
Menü

Mennyire ismered a fehérvári tömegközlekedést?

Mennyire ismered a fehérvári tömegközlekedést?
A székesfehérvári 14-es busz (Fotó: Wikipedia)

Mennyibe kerültek az első fehérvári buszjegyek? Melyik vonalon nem jár csuklós busz? Hány járat közlekedik most a városban? Csak három kérdés a tízből, amiből könnyen kiderül, hogy mennyire vagy képben a székesfehérvári tömegközlekedéssel.

Kisebb-nagyobb szünetekkel 1920 óta van tömegközlekedés Székesfehérváron. Kezdetben a Magyar Király Szálló volt az összes busz egyik végállomása, a szó szerint fillérekbe kerülő vonaljegyek mellett pedig egyes járatokra még szakaszjegyet is lehetett váltani. Az akkor négy vonalnak ma már a sokszorosa működik, az egykor sárga buszok pedig napjainkban fehérek, piros és kék kiegészítéssel.

2020-ban a város szinte minden pontjára el lehet jutni busszal, függetlenül attól, hogy a városhatárt jelző tábla melletti bevásárlóközpontba, vagy éppen az Öreghegy tetejére igyekszik az utas.

Akik ha csak egy kicsit is figyelnek utazás előtt, alatt vagy után, könnyen megválaszolhatják a fehérvári buszos közlekedésre vonatkozó kérdéseinket. Vagyis 10 kérdés múlva kiderül, hogy ki mennyire ismeri a fehérvári tömegközlekedés jelenét és részben a történelmét.

 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár