Fair5 °C
2021. március 6. szombat Leonóra
Menü

Elhunyt Mikó Péter

Elhunyt Mikó Péter
Mikó Péter (Fotó: Fejér Megyei Ügyvédi Kamara)

Türelemmel viselt, hosszan tartó súlyos betegségében elhunyt Mikó Péter ügyvéd, a Fejér megyei Ügyvédi Kamara Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett elnöke, Fejér megye díszpolgára.

Életét a jog és a zene párhuzamossága határozta meg. A édesanyjától a Dohnányi tanítvány zongoratanárnőtől a zene szeretetét, családja férfi tagjaitól a jog, az igazságszolgáltatás eredendő alapvetéseit kapta örökül.

A kamara elnökeként és ügyvédként mindent megtett az új ügyvédi generáció segítésére, segített a jogszabályokban történő eligazodásban, az ügyvédi praxisra való felkészülésben, a hivatásrendi önazonosság megerősítésében, a kamarai közösségi élet megkedveltetésében és nem utolsó sorban az ügyvédségnek az igazságszolgáltatásban betöltött sajátos, felelős szerepe tudatosításában és megélésében. 

Életét végigkísérte, átszőtte a zene. Fiatalságát a zeneiskolában töltötte zongorázott, csellózott, bőgőzött, klarinétozott. Tehetségére jellemző, hogy tizenöt éves korában Kadosa Pálné kedvenc növendékeként Chopin A-dúr polonézét zongorázhatta a Kossuth Rádióban. Ezt követően aztán beleszeretett a tánczenébe, a jazz-be.

A József Attila Gimnáziumban szuper csapatot alapított, Horváth Charlie-val, a mai híres énekessel az élen. A pécsi egyetemen is zenélt, ott Meződi Dunda volt az énekesük, aki az Apostol együttesben lett híresség. Székesfehérváron a Gorsium együttessel, benne D. Nagy Lajossal, a Bikini későbbi énekesével arattak sikereket.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

 • Drogterjesztő banda tagjait fogták el a rendőrök Csongrád-Csanád megyében
  Drogterjesztő banda tagjait fogták el a rendőrök Csongrád-Csanád megyében
 • Az Egyesült Államokban adták be eddig a legtöbb koronavírus elleni védőoltást a világban
  Az Egyesült Államokban adták be eddig a legtöbb koronavírus elleni védőoltást a világban
 • Rövidesen a 65 év fölöttiek is kaphatnak AstraZeneca védőoltást Ausztriában
  Rövidesen a 65 év fölöttiek is kaphatnak AstraZeneca védőoltást Ausztriában
 • A székesfehérvári önkormányzat segít a gyermekfelügyelet megszervezésében, helyszínt is biztosít
  A székesfehérvári önkormányzat segít a gyermekfelügyelet megszervezésében, helyszínt is biztosít

A hét sztorija

Eseménynaptár