4 évnél régebbi cikk

Fehérváriak is vannak hatósági karanténban, de tünetmentesek
Fehérváriak is vannak hatósági karanténban, de tünetmentesek

Egy cég esetében pedig otthonról történő munkavégzés elrendelésére volt szükség, mert egy „kontaktszemély” van alkalmazottaik között - tájékoztatott Facebook-oldalán pénteken dr. Cser-Palkovics András.

Pénteken délután tette közzé újabb koronavírus-tájékoztatóját dr. Cser-Palkovics András Facebook-oldalán, amelyben így fogalmaz: "Kemény próbatétel előtt állunk, eddig a város közössége bizonyított, köszönet ezért minden felelősen gondolkodó és cselekvő fehérvárinak!
Az eddig bevezetett rendelkezések mellett – az operatív törzs és a Kormány által megfogalmazott irányelveket követve a koronavírus elleni védekezésben – további intézkedéseket léptetünk életbe."

A tájékoztató egyik legfontosabb pontja, hogy megvannak az első olyan fehérvári lakcímmel rendelkező emberek, akik az operatív törzs által megjelölt célcsoport tagjaként hatósági házi karantén alá esnek. Ugyanakkor fontosként emelte ki

 ez nem jelenti azt, hogy betegek lennének, tünetük pedig nincs!

A karanténban lévőkről az önkormányzat az értesítést megkapta, a hatósági házi karanténra vonatkozó intézkedéseket megtették. Emellett az ellátásukra kijelölésre került az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a Kríziskezelő Központ. Munkájukat a Városgondnokságon belül létrehozott ügyeleti csoport (15 fővel és 2 gépjárművel) segíti.

Ugyancsak fontos bejelentés volt az is, hogy egy cég esetében – ahogy arról annak vezetői adtak tájékoztást – otthonról történő munkavégzés elrendelésére volt szükség, mert egy „kontaktszemély” van alkalmazottaik között.

A közlemény további pontjai:

  • "A Volánbusz Zrt-vel egyeztetve Székesfehérváron hétfőtől megszűnik az első ajtón való felszállás kötelezettsége, mindegyik ajtó használható lesz. Emellett a sofőrök és az utazóközönség együttes védelme érdekében átmenetileg megszűnik a buszon történő jegyváltás.
  • Különböző közösségi felületeken sajnos terjednek olyan rémhírek, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek, de alkalmasak a nyugalom és közrend megzavarására. Nyomatékosan felhívom a figyelmet arra, hogy a következő időszakban az Önkormányzat minden rém- vagy álhír terjesztője ellen – tekintet nélkül a hír terjesztésének formájára – hivatalból el fog járni!
  • Önkormányzatunk további intézkedéseket léptet életbe saját intézményeit, létesítményeit érintően is: felfüggesztjük a személyes látogató-, ügyfélforgalommal járó tevékenységeket a Szent István Király Múzeumban, a Városi Levéltár és Kutatóintézetben, valamint a Vörösmarty Mihály Könyvtárban. Bezárásra kerül az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok fő jégpályája is.
  • Megértéssel és sajnálattal fogadtuk, hogy a verseny szervezői lemondták az idei Giro d'Italiát.
  • A Polgármesteri Hivatal telefonon és elektronikus úton a hét minden munkanapján elérhető, a személyes ügyintézésre pedig szerdán és pénteken kerülhet sor. Az ügyfélterekben egyidejűleg tartózkodók létszámát 10 főben korlátozzuk. Az Ügyfélfogadás rendjéről a városi honlapon részletesen olvashatnak.
  • A városi szolgáltatók bár fenntartják ügyfélszolgálataikat, de korlátozzák azokat. Kérjük, hogy mindenki elsősorban elektronikus felületen vagy telefonon lépjen velük kapcsolatba, illetve betegen semmiképpen ne keressék fel semelyik ügyfélszolgálatot!
  •  A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzetben egyszerűsítették a patikák a gyógyszerek kiadását, felírási igazolás és meghatalmazás nélkül is teljesítik azon személy részére, aki közli a beteg TAJ-számát, és saját személyazonosító adatait is hitelt érdemlően igazolja.
  • A városüzemeltetésben dolgozó szakembereink, intézményeink alkalmazottai folyamatosan végzik a közterületek takarítását, ügyelnek a fokozott tisztán tartásra.
  • A városban lévő üres plakáthelyekre tájékoztató anyagok kerülnek ki, információt és segítséget adva mindenkinek. Emellett működik éjjel-nappal elérhető országos ügyeleti központ is, a 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenesen hívható telefonszámokon, valamint a koronavirus@bm.gov.hu címen is tehetnek bejelentést, kérhetnek információt a témában.
  • A város honlapján folyamatosan frissülő tájékoztatást adunk. Kérjük, kövessék figyelemmel!
  • A mai nap folyamán frakcióvezetői egyeztetést tartottunk, melyen részletekbe menő tájékoztatást adtunk a pártok képviselőinek az önkormányzatunk által meghozott intézkedésekről. Megállapodtunk, hogy ezeket a találkozókat rendszeresítjük, hiszen ezekben a hetekben össze kell fognunk, a veszélyhelyzet nem pártpolitikai kérdés!
  • Továbbra sem érkezett hozzánk hivatalos szervtől olyan tájékoztatás, amely szerint koronavírustól beteg személy lenne Székesfehérváron. Éppen a járvány tömeges elterjedésének megelőzését szolgálják a bevezetett intézkedések, és éppen ezért fontos, hogy mind a higiéniára, mind az utazási korlátozásokra, mind a közösségi terekre vonatkozó előírásokat mindenki felelősen betartsa! Annál is inkább fontos ez, mert a szakemberek jelzései alapján a koronavírus-járvány veszélye akár több hónapos készenlétet és megelőző tevékenységet is jelenthet a teljes közösség számára!"

Borítókép: facebook.com/cserpalkovicsandras
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek