4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: több száz új fertőzöttre számítanak a következő napokban, sikerült izolálni a koronavírust hazánkban
Koronavírus: több száz új fertőzöttre számítanak a következő napokban, sikerült izolálni a koronavírust hazánkban

A koronavírusos járvány abba a szakaszba lépett, amikor már csoportos megbetegedések történnek - tájékoztatott Müller Cecília, országos tisztifőorvos az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Több száz új koronavírusos betegre számít a következő napokban az országos tisztifőorvos. Müller Cecília az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a járvány abba a szakaszba lépett, amikor már csoportos megbetegedések történnek. Ma 11 új fertőzöttet jelentettek be a koronavirus.gov.hu oldalon, ezzel összesen 50 koronavírusos beteget azonosítottak eddig Magyarországon.

Müller Cecília elmondta, hogy aki nem beteg, nincsenek a vírusra jellemző tünetei, azok szabadtéren való kikapcsolódása nem tiltott. Nyugodtan el lehet menni mozogni, akár kirándulni, ám a két méter távolságot ekkor is javasolt betartani. Az országos tisztifőorvos szerint ez az a minimális 'szociális távolság', amit betartva jó eséllyel minimalizálhatjuk a fertőzés esélyét. 

Az országos tisztifőorvos azt is bejelentette, hogy Kiss Zoltán virológus vezetésével a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában Magyarországon elsőként sikerült izolálni a koronavírust. Ezzel lehetőség nyílik a vírus kutatására, vizsgálatára és a későbbiekben vakcina fejlesztésére. 

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek