4 évnél régebbi cikk

Csökkentette termelését a fehérvári Hydro is a koronavírus miatt, de csak részlegesen áll le
Fehérvár Médiacentrum fotója
ftv
Csökkentette termelését a fehérvári Hydro is a koronavírus miatt, de csak részlegesen áll le

Csak néhány olyan nap lesz, amikor egyáltalán nem lesz termelés a székesfehérvári Hydronál.

Az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány miatt több nagyvállalat is termelésének ideiglenes leállítása mellett döntött: múlt héten jelentette be többek között a székesfehérvári Denso, az esztergomi Suzuki és a kecskeméti Mercedes gyár is az üzemek időszakos bezárását.

Fehérváron több olyan nagyvállalatot is érint a vírus miatt kialakult egészségügyi és gazdasági helyzet, amelyek a város gazdasági motorjának fontos részei. Ilyen többek között a fehérvári Hydro Extrusion Hungary Kft., amely Európa legnagyobb sajtoló üzemének számít, és fontos szerepet tölt be autóipari beszállítóként is. 

“Jelenlegi helyzetben azt látjuk, hogy a koronavírus miatt a legtöbb vevőnk ideiglenesen leállította termelését, és 2-6 héttel későbbre halasztotta rendeléseit. Március 24-én, keddi naptól kezdve, március 31-én, keddig bezáróan alacsonyabb termeléssel működünk, és ezen belül lesznek olyan napok is, amikor nem lesz termelés” - tájékoztatott a Hydro Extrusion Hungary Kft. kérdésünkre a jelenlegi helyzetről.

A norvég székhelyű alumíniumipari cégcsoport 40 országban 35 000 alkalmazottat foglalkoztat, a székesfehérvári gyárban pedig 1200 munkavállaló dolgozik a Hydronál.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek