Fair22 °C
2020. június 6. szombat Norbert
Menü

Koronavírus: újabb 43 beteg, egy ember pedig elhunyt

Koronavírus: újabb 43 beteg, egy ember pedig elhunyt
Koronavírus: újabb beteg hunyt el (Fotó: pixabay.com/Gerd Altman)

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, és elhunyt egy újabb idős - krónikus alapbetegségekkel küzdő - beteg.

A koronavirus.gov.hu oldal kora reggel tette közzé a legfrissebb adatokat a koronavírus-járvány kapcsán: újabb 43 megbetegedést regisztráltak, ezzel pedig 343-ra nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek száma szombat reggelre, egy idős beteg, aki krónikus alapbetegségekkel is küzdött, elhunyt. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 343 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 329 magyar állampolgár.

Az oldalon ismételten felhívják a figyelmet: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.

Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat, az ajánlásokat és a mától életbe lépett kijárási korlátozásokat.

A hivatalos adatok szerint a 343 megbetegedés mellett jelenleg (2020.03.28. 8:19 óra) 34-en gyógyultak meg, 11-en elhunytak és 87-en vannak hatósági karanténban. 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár