Partly cloudy13 °C
2020. szeptember 26. szombat Jusztina
Menü

A fehérvári Orsovai Reni is megkapta a magáét az Irigy Hónaljmirigytől

Rácz Gergő és a székesfehérvári Orsovai Reni közös száma, a Mostantól nyerte meg a 2020-as A Dalt, ahol Magyarország legütősebb produkcióját keresték. A győztes nóta fülbemászó dallamait már egy ország dúdolja, így több se kellett az Irigy Hónaljmirigynek, hogy szokásukhoz híven jól kiparodizálják azt - a végeredmény valami zseniális lett!

A fehérvári származású Orsovai Reni számos tehetségkutatón megmutatta már magát, így többek között énekelt a Fehérvár Hangján, de elindult a nagy sikerű Rising Star zenei műsorban is, és A Dalban sem először hallhat magáról: 2018-ban a Nene formációval a Mese a királyról című dalukkal, majd 2019-ben Denizzel összeállva az Ide várnak vissza produkcióval varázsolta el közönséget.

Orsovai Reni a következő évben már nem bízta a véletlenre Magyarország egyik legrangosabb zenei versenyének kimenetelét, így a 2020-as A Dalban rögtön két számmal is indult, amely olyannyira bejött neki, hogy mindkét nótával a döntőben találta magát.

Végül Rácz Gergővel közösen írt daluk, a Mostantól hódította meg egyöntetűen a szíveket olyannyira, hogy a döntőt követően a csapból is a szám könnyen memorizálható sorai folytak.

A friss győztes időközben (egy másik fehérvári kötődésű csapattal, a Mörkkel egyetemben) Fonogram-díjat is nyert: míg Reniék szerzeménye, a Mostantól az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában végzett az élen, addig a Mörk az év hazai alternatív/indie-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában bizonyult a legjobbnak.

Ezt a hype-ot meglovagolva az Irigy Hónaljmirigy is lecsapott a nótára és olyan paródiát készítettek belőle, amely rendesen megdolgoztatja a rekeszizmokat.

A Mirigyes fiúk nem először pécézték ki maguknak az éppen aktuális slágert: többek között feldolgozták már a Wellhello Rakpartját, Kis Grófo No roxa ájját és a Majka, Curtis, BLR hármas Belehalok című dalát is.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

 • Pozitívra javította Magyarország adósosztályzati kilátását a Moody's.
  Pozitívra javította Magyarország adósosztályzati kilátását a Moody's.
 • Elkészültek a Magyarországon gyártott lélegeztetőgépek
  Elkészültek a Magyarországon gyártott lélegeztetőgépek
 • ELHALASZTJÁK A MOL FEHÉRVÁR VASÁRNAPI, KISVÁRDAI BAJNOKI MECCSÉT
  ELHALASZTJÁK A MOL FEHÉRVÁR VASÁRNAPI, KISVÁRDAI BAJNOKI MECCSÉT
 • Bővítik a Sóstón a játszóteret
  Bővítik a Sóstón a játszóteret
 • Köztársaság Mozi - kezdődik a felújítás és a Nemzeti Emlékhely látogatóközpont építése
  Köztársaság Mozi - kezdődik a felújítás és a Nemzeti Emlékhely látogatóközpont építése
 • További nyolc új autóbusz érkezik Székesfehérvárra
  További nyolc új autóbusz érkezik Székesfehérvárra
 • Fogadóórát tart Földi Zoltán
  Fogadóórát tart Földi Zoltán
 • Fa Nándor 35 éve indult föld körüli útra a Szent Jupát fedélzetén
  Fa Nándor 35 éve indult föld körüli útra a Szent Jupát fedélzetén

Eseménynaptár