4 évnél régebbi cikk

Koronavírus: Fejér megyében egy hét alatt megnégyszereződött a fertőzöttek száma, Bucsi László a fehérvári kórház élén - 40. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Mónus Márton
Koronavírus: Fejér megyében egy hét alatt megnégyszereződött a fertőzöttek száma, Bucsi László a fehérvári kórház élén - 40. nap

Tegnaphoz képest tizeneggyel több, összesen 93 fertőzöttről tudnak eddig Fejér megyében, országosan pedig összesen 1410-ről.

Fejér megyében egy héttel ezelőtt, április 5-én még csak 24 fertőzöttről tudtak, ez a szám egy hét alatt közel megnégyszereződött: ma már 93-at mutatnak a hivatalos számok.  Országosan 1410 fertőzött van, és 99-en hunytak el eddig az új típusú koronavírus járványban.

 

Új vezető a kórház élén

Dr. Bucsi László címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói posztjával Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. A megbízott főigazgató az orvostudomány kandidátusa, 20 éve dolgozik a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban.Dr. Bucsi László jelenlegi megbízása határozott időre, a főigazgatói pályázat eredményes lezárásáig tart. (Origo.hu)

 

 A világjárvány miatt ez a húsvét más

Vasárnap reggelre meghaladta az 1,7 milliót az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma a világon. A fertőzés 185 országban van jelen. A Covid-19 nevű betegségben 108 867-en vesztették életüket, a gyógyultak száma 404 372 volt - olvasható a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítésében.

A szombat reggeli adatsorban 1 698 416 fertőzött, 96 432 halálos áldozat és 376 677 gyógyult szerepelt. A fertőzöttek száma vasárnap reggelre 79 250-nel emelkedett, és elérte az 1 777 666-ot a világon.

A diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott az elvégzendő tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek. (koronavirus.gov.hu)

 

 

Védőfelszerelések érkeztek

Újabb repülőgép érkezett vasárnap reggel Kínából, Sencsenből, a fedélzeten 1 millió 365 ezer maszkkal - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Hozzátette: hat további repülőgép pedig már a felszállási engedélyt várja Pekingben és Sanghajban, hogy "hajnalban sok-sok tonna rakománnyal landoljanak Budapesten". A miniszter a bejegyzésben hangsúlyozta, az orvosok, ápolók, rendőrök és katonák ellátását folyamatosan biztosítani kell, még az ünnepek alatt is. Ezért az ő eszközellátásukért felelős Kína-Magyarország légihíd sem szünetelhet - tette hozzá.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a mostani húsvéton nincs lehetőség nagyobb családi összejövetelekre, vannak viszont sokan olyanok is, akik még szűk családi körben sem nagyon tudnak ünnepelni. Ők azok, akik ilyenkor is szolgálatban vannak: orvosok, ápolók, rendőrök, katonák. Nekik nincs szabadság húsvétkor sem - közölte. (koronavírus.gov.hu)

 

 

Megkezdték a katonák a Pesti úti idősotthon fertőtlenítését

Elkezdődött a Pesti úti idősotthon fertőtlenítése, vasárnap reggel katonák érkeztek a helyszínre és elkezdték a munkát, ami várhatóan napokig tart majd - hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

Felidézték: az intézmény teljes fertőtlenítését Müller Cecília országos tisztifőorvos rendelte el, miután az idősotthonban már csaknem 200-an kapták el a koronavírus-fertőzést és nyolcan elhunytak. Vizsgálat is indult annak kiderítésére, az idősek kaptak-e megfelelő egészségügyi ellátást.

 

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek