NB! Read the comments in the apiChanges section in the XML26 °C
2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna
Menü

Fehérvári katonák fertőtlenítették a Pesti úti Idősek Otthonát - Videó!

Fehérvári katonák fertőtlenítették a Pesti úti Idősek Otthonát - Videó!
Fehérvári katonák fertőtlenítették a Pesti úti Idősek Otthonát (Fotó: honvedelem.hu)

Április 12-én a székesfehérvári MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja végezte a Pesti úti Idősek Otthonának fertőtlenítését.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő otthonban – szombati adatok szerint – 198 igazolt koronavírus fertőzöttet találtak, és 8 idős ember elhunyt. A fertőzötteket kórházba szállították.

Az országos tisztifőorvos április 12-ére, vasárnapra teljes fertőtlenítést rendelt el az intézményben, a feladat végrehajtását a székesfehérvári székhelyű vegyvédelmi zászlóalj speciális képességekkel rendelkező katonái kezdték meg a kora reggeli órákban.

A vegyvédelmi zászlóalj alaprendeltetéséből adódóan részt vesz a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerben, emellett hazai és külföldi gyakorlatokon képezi magát és bizonyítja magas szakmai színvonalát. Az éles helyzetekben történő munka sem új a vegyvédelmi feladatokat ellátó katonák számára, hiszen a tíz évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa idején már bevetették őket.

Az idősek otthonában végzett munkával kapcsolatban a zászlóalj parancsnoka, Miklovich János ezredes elmondta: a huszonöt katonából álló fertőtlenítőcsoport reggel megkezdte a feladatot, melynek első lépése a biztonságos munkafeltételek megteremtése volt. Ezért fertőtlenítették a bejáratot és a parkolót, illetve a portát, ezek után megkezdték az intézmény belső tereinek fertőtlenítését.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár