Partly cloudy22 °C
2020. szeptember 24. csütörtök Gellért
Menü

Ebola elleni szer mentheti meg a koronavírusos betegeket? - Biztató kísérletek

Egy korábban az ebola ellen használt hatóanyaggal készült szert tesztelnek Amerikában koronavírusos betegeken: egyre többeknél tapasztalták, hogy akár négy-öt nap alatt enyhíti a súlyos tüneteket.

2400 súlyos koronavírusos beteg a világ 152 kórházában, és 1600, enyhébb tüneteket mutató páciens 169 egészségügyi intézményben. Ennyi résztvevője van annak a nemzetközi összefogással végzett gyógyszer-tesztelésnek, amelyet az Egyesült Államokban lévő Chicagói Egyetem orvoscsoportja vezet. - írta a Szeretlekmagyarország.hu

Az emberek segítségével végzett tesztelés az eddigi talán legígéretesebb antivirális szer, a remdesivir koronavírus elleni hatékonyságát próbálja bizonyítani. A remdesivirt annak idején az ebola kezelésére fejlesztették ki, de az ellen nem bizonyult elég hatásosonak.

Most viszont, amikor a remdesivirt a koronavírus által okozott legveszélyesebb szövődmény, a kétoldali, légzési nehézségeket okozó tüdőgyulladás ellen vetették be, kiderült, hogy sok páciensnél működik.

A magas lázat és az akut légzési distressz szindrómát, amely a COVID-19 fertőzés legrettegettebb szövődménye, a remdesivir a Chicagói Kórházban ápolt koronavírusos betegeknél gyakorlatilag megszüntette.

Dr. Kathleen Mullane, a tesztelést vezető infektológus szakorvos szerint a náluk fekvő, oxigénmaszkra, sőt lélegeztetőgépre szoruló betegek egy hétnél rövidebb idő alatt "kijöttek" az életveszélyes állapotból.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Visszaesett a száálodák forgalma
  Visszaesett a száálodák forgalma
 • Mobiltelefonos alkalmazás a Pénzügyminisztériumtól
  Mobiltelefonos alkalmazás a Pénzügyminisztériumtól
 • Villámlátogatás a Szent László kórházban
  Villámlátogatás a Szent László kórházban
 • Szabadtéren tart képviselői fogadóórákat Mészáros Attila
  Szabadtéren tart képviselői fogadóórákat Mészáros Attila