Light rain10 °C
2021. április 19. hétfő Emma
Menü

Szombattól kötelező a maszkviselés a fehérvári buszokon és a városi piacon

Szombattól kötelező a maszkviselés a fehérvári buszokon és a városi piacon
Kötelező lesz a maszk a piacon is (Fotó: Simon Erika)

Kötelezővé tette a fehérvári önkormányzat az orr és a száj eltakarását maszkkal, vagy annak hiányában bármilyen textillel. A rendelkezés egyelőre csak a piacra és a tömegközlekedésre vonatkozik.

Több magyar város után Székesfehérváron is kötelező lesz a maszk, vagy bármilyen az orr és a száj eltakarására alkalmas textil viselése a tömegközlekedés során és a városi piacon. A rendelkezést Cser-Palkovics András jelentette be szokásos napi tájékoztatójában a Facebookon. A polgármester a bejegyzésben azt írja, hogy az elmúlt két hétvégéhez hasonlóan ezúttal is szigorítanak majd a koronavírus-járvány miatt az egész országra érvényben lévő kijárási korlátozáson. Ennek részletes bejelentése pénteken várható.

A posztban viszont külön kitér a szombattól, vagyis április 25-től visszavonásig érvényes új rendelkezésre :

"...a hétvégi szabályozástól függetlenül, szombattól visszavonásig kötelezővé tesszük az orr és a száj eltakarására alkalmas textil (pl. sál, kendő) vagy maszk viseletét a városi piacon és a helyi közösségi közlekedésben. Felszólítom a kereskedőket és kereskedelmi egységeket, hogy csatlakozzanak ehhez a szabályozáshoz."

Egy korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy a polgármester szerint az élelmiszerüzletek számítanak jelenleg a legnagyobb gócpontnak. Cser-Palkovics András ezért is kéri posztjában azt a kereskedőktől, hogy csatlakozzanak az új szabályhoz.

A teljes posztot itt lehet elolvasni: 

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár