4 évnél régebbi cikk

Fejérben a legtöbb fertőzött nem a megyeszékhelyen van, Fehérváron kevesebb mint száz koronavírusos lehet
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fejérben a legtöbb fertőzött nem a megyeszékhelyen van, Fehérváron kevesebb mint száz koronavírusos lehet
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Kiderítettük, hogy a mai napon nyilvántartott 240 Fejér megyei koronavírusos fertőzött többsége egy vagy több, nem fehérvári szociális intézményhez köthető.

Nem hivatalos, megbízható forrásból az fmc.hu úgy értesült: az, hogy Fejér megyében a számok látványos mértékben megugrottak az elmúlt napokban, egy vagy több vidéki szociális intézményhez köthető, ahol a jelenleg számon tartott 240 fertőzött jelentős része lehet. 

Az a fajta becslés, amit az elmúlt napokban alkalmaztunk reggelente a fehérvári fertőzöttek számát illetően, az addigi információnk szerint megállta a helyét. A mostani információk azt mutatják, hogy ezek szerint az eddig becsültnél kevesebb fertőzött van most Fehérváron, ez a szám akár száz fő alatt lehet.

Ebben bizonyára szerepe van a húsvéti szigorításoknak, melyeknek most érezhető az eredménye. 

Értesüléseinkre reagálva Cser-Palkovics András polgármester a Fehérvár Televízió adásában kifejtette: „Bár továbbra sem rendelkezünk hivatalos adatokkal, hogy egy-egy településen mennyi a fertőzöttek száma, a statisztikai adatokból kiindulva feltételezhettük, hogy a legtöbb fertőzött Fehérváron van. Az elmúlt két-három hét szigorításai hozták azt az eredményt, hogy a mostani drasztikus emelkedés nem Fehérváron következett be, de nem tudjunk, hogy mely intézmények, ha egyáltalán intézmények azok, amelyekhez kapcsolódik az emelkedés. Annyi bizonyos, hogy nem fehérvári, önkormányzati fenntartású intézmény.”

A polgármester hozzátette: a fehérvári szociális intézményekben dolgozó kollégák mindent megtesznek, hogy megelőzzék a fertőzés bekerülését ezekbe az intézményekbe, betartják az izolációs szabályokat. Megkezdődött a tesztelés ezeken a helyeken, az eredmények bizakodásra adnak okot, ám a legnagyobb gondosság mellett sem zárható ki, hogy ilyen viszonylag zárt világokba a fertőzés bejut. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat továbbra is minden segítséget megad ezen intézményeknek.

 

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek