Light rain15 °C
2020. október 1. csütörtök Malvin
Menü

Koronavírus: 72%-kal nőtt egy hét alatt a Fejér megyei fertőzöttek száma - 54. nap

Újabb 5 embernél mutatták ki a koronavírust Fejér megyében, egy hét alatt 105 fővel több fertőzöttet regisztráltak megyénkben, csaknem 2,9 millióan kapták már e a vírust világszerte, a hétvégén minden eddiginél többször kellett intézkedni a kijárási korlátozás megszegőivel szemben - ezek voltak április 26. legfontosabb hírei.

Vasárnap reggelre 2500 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírussal fertőzöttek száma. Meghalt újabb 10 krónikus beteg. Ezzel 272 főre emelkedett az elhunytak száma, 485-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 927 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 56-an vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat, készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Fejér megyében újabb 5 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 251-re nőtt a fertőzöttek száma Fejérben. Ez a szám múlt vasárnap reggel még 146 volt, így megállapítható, hogy egy hét alatt 105 fővel (72%-kal) több koronavírussal fertőzöttet regisztráltak megyénkben.

A legtöbb Covid-19-pozitív esetet eddig Budapesten azonosították (összesen 1274 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 73 koronavírusos). A megyék közül Pesten van a legtöbb beazonosított eset (összesen 350 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 27 koronavírusos), Fejér a második (összesen 251 fertőzött, 100 ezer lakosából átlagosan 60 koronavírusos).

Korábban megjelent cikkünkből kiderül: Fejérben a legtöbb fertőzött nem a megyeszékhelyen van, Fehérváron kevesebb mint száz koronavírusos lehet.

Koronavírus: 72%-kal nőtt egy hét alatt a Fejér megyei fertőzöttek száma - 54. nap

 

Újabb adományok érkeztek Székesfehérvárnak

 

Csaknem 3 millióan fertőződtek meg a vírussal szerte a világon

A cikk írásának pillanatában világszerte 2 965 711-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálesetek száma 205 656, a gyógyultaké pedig 871 265 a worldometers.info adatai szerint. A fertőzés 185 országban van jelen.

A legtöbb halálos áldozata a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésnek az Egyesült Államokban van, ahol 970 757 volt az igazolt fertőzöttek, 54 941 a halottak és 118 633 a gyógyultak száma.

Ezzel szemben Spanyolországban öt hét után először 300 alá csökkent az áldozatok száma: az elmúlt 24 órában 288-an haltak meg, 90-nel kevesebben mint szombaton, és 79-cel kevesebben mint pénteken. Az igazolt fertőzöttek közül eddig 23 190 ember hunyt el. (MTI)

 

A hétvégén minden eddiginél többször kellett intézkedni a kijárási korlátozás megszegőivel szemben

Minden eddiginél több, 1905 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a kijárási korlátozás szabályainak megsértése miatt a hétvégén - hangsúlyozta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a vasárnapi online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor ezredes úgy fogalmazott: "bár a vírus lassabban terjed, mint korábban gondoltuk, akkor sem lehetünk felelőtlenek", és felhívta a figyelmet arra, hogy be kell tartani a kijárási korlátozásról szóló kormányrendeletet, valamint a polgármesterek által a hétvégére meghozott előírásokat.

Az ezredes egy kérdésre válaszolva elmondta: a polgármesterek által a hétvégére hozott korlátozások célja, hogy megakadályozzák a járvány terjedését segítő magatartásokat, például a nyilvános helyeken történő csoportosulást, a vendéglátóegységek igénybevételét, vagy a közösségi közlekedés használatát.

Mint mondta, úgy látják, a polgármesterek eddig jól éltek a felhatalmazással, és olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek akadályozzák a járvány terjedését. Megjegyezte: a józan ész határain belül kell ezeket a szabályokat megalkotni. (koronavirus.gov.hu)

A hétvégén 1905 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)
A hétvégén 1905 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Elhagyta a kórházat az utolsó fertőzött páciens a közép-kínai Vuhanban

Gyógyultan távozott a kórházból az utolsó SARS-CoV-2 vírussal megfertőződött beteg a közép-kínai Vuhanban - közölte a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.

Hupej tartomány székhelyén, ahol az új koronavírus a tavalyi év végén elsőként felbukkant, összesen 50 333, a vírus által okozott Covid-19 nevű betegségben szenvedő pácienst regisztráltak, közülük 3869-en haltak meg. A tartomány területén jelenleg még 572 panaszmentes vírushordozót tartanak orvosi megfigyelés alatt. (MTI)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • 400 ezer forintra nőtt a bruttó magyar átlagbér
  400 ezer forintra nőtt a bruttó magyar átlagbér
 • Online számla - bevált a szankciómentesség
  Online számla - bevált a szankciómentesség
 • Nem halasztják tovább a tanévkezdést Montenegróban
  Nem halasztják tovább a tanévkezdést Montenegróban
 • Húsz százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók bére
  Húsz százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók bére
 • Tovább nőtt a foglalkoztatottság
  Tovább nőtt a foglalkoztatottság
 • Megrendezik a Cannes-i Filmfesztivált
  Megrendezik a Cannes-i Filmfesztivált
 • Tisztifőorvos - kedvező a járvány dinamikája
  Tisztifőorvos - kedvező a járvány dinamikája
 • Koronavírus - októberben is marad a határzár
  Koronavírus - októberben is marad a határzár
 • Kötelező lázmérés - felkészültek a fehérvári iskolák
  Kötelező lázmérés - felkészültek a fehérvári iskolák