3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: minden tizedik fertőzött Fejér megyei, elmarad a FEZEN, online ballagás Fehérváron - 56. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Balogh Zoltán
Koronavírus: minden tizedik fertőzött Fejér megyei, elmarad a FEZEN, online ballagás Fehérváron - 56. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

2649 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Fejérben újabb 2 embernél mutatták ki a koronavírust, elmarad a FEZEN Fesztivál, online ballagás lesz Székesfehérváron, május 1-től 32 órás munkahétben termel a Denso - ezek voltak április 28. legfontosabb hírei.

Április 28-án reggelre újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2649 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg. Ezzel 291 főre emelkedett az elhunytak száma, 516-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 976 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.

Fejérben újabb 2 embernél mutatták ki a koronavírust, ezzel 265-re nőtt a fertőzöttek száma a megyében.

A legtöbb Covid-19-pozitív esetet eddig Budapesten azonosították (összesen 1305 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 74 koronavírusos). A megyék közül Pesten van a legtöbb beazonosított eset (összesen 358 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 28 koronavírusos), az esetek számát tekintve Fejér a második (összesen 265 fertőzött, 100 ezer lakosából átlagosan 63 koronavírusos).

2649 eset van eddig az országban, 265 Fejérben, vagyis a fertőzöttek 10%-át megyénkben azonosították. 49% Budapesten, 13,5% Pest megyében, Békés és Vas megyében pedig 0,5%, ezek a legkevésbé fertőzött területek.

Korábban megjelent cikkünkből kiderül: Fejérben a legtöbb fertőzött nem a megyeszékhelyen van, Fehérváron kevesebb mint száz koronavírusos lehet.

 

Online ballagás Fehérváron

"Sajnos idén a bolondballagás és a szerenádozás is elmarad, valamint az iskolai és a közös városi ballagást sem lehet megtartani – legalábbis hagyományos formájában. Szeretném bejelenteni, hogy idén online városi ballagást rendezünk! Kérem a ballagó diákokat, tanáraikat és hozzátartozóikat, hogy a Fehérvár Televízión vagy a www.szekesfehervar.hu honlapon keresztül kapcsolódjanak be ők is május 2-án, szombaton 09.00 órától az online városi ballagásba" - tájékoztatott dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

Az állam biztosítja a fehérvári iskolákban az érettségihez szükséges védőfelszerelést

"Természetesen Önkormányzatunk továbbra is készenlétben áll, ha bármilyen védőfelszerelés szükségessé válik, azt az intézmények számára biztosítja" - olvasható Székesfehérvár polgármesterének keddi lakossági tájékoztatójában, majd hozzátette: az érettségikre tekintettel a jövő héten, azaz május 4-5-6-7-8-án az iskolai előadási napokra érvényes menetrend lesz érvényes a helyi közösségi közlekedésben.

 

Elmarad Fehérvári egyik leghangulatosabb rendezvénye, a Nemzetközi Néptáncfesztivál

A Királyi Napok hivatalos Facebook-oldalán megjelent borítókép ezt vetíti előre: "see you in 2021", azaz találkozunk 2021-ben.

 

Az idei nyáron elmarad a FEZEN Fesztivál

Nyáron már biztosan nem lesz FEZEN Fesztivál, ősszel azonban egy hosszú hétvégi közös bulizásra még van remény. A már megváltott belépők erre is érvényesek lesznek, vagy akár a jövő nyári fesztiválon is felhasználhatók, de lesz lehetőség a visszaváltásra is.

 

Május 1-től 32 órás munkahétben termel a Denso

A Denso Gyártó Magyarország Kft. a tavalyihoz képest 20-30 százalékos árbevétel-csökkenésre számít székesfehérvári üzemében, ezért május 1-től 32 órás munkahétre áll át.

 

Fejér megyeieket is vizsgálnak, hogy megmérjék az ország átfertőzöttségét

Az ország négy egyetemének részvételével május 1-jén induló szűrővizsgálatok célja, hogy adatokat kapjanak Magyarország Covid-19 átfertőzöttségről.

 

3,7 százalékos volt a munkanélküliség az első negyedévben

A január-márciusi időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 173 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,7 százalék volt, 0,2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. Márciusban mintegy 56 ezren veszítették el az állásukat, közülük 54 ezren gazdaságilag inaktívvá és 2 ezren munkanélkülivé váltak - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). (MTI)

 

Vérplazma adására kérik a gyógyultakat

Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) szakmai főigazgató-helyettese ismertette: egy donortól levett plazmából három vérkészítményt állítanak elő, ez a jelenlegi protokoll alapján egy beteg terápiás dózisát jelenti. (koronavirus.gov.hu)

 

Májusban kinyitnak az éttermek és a szállodák Ausztriában

Május 15-én kinyithatnak az éttermek, május 29-én pedig a szállodák, az uszodák és a szabadidős létesítmények (állatkertek, turisztikai látnivalók) Ausztriában - jelentette be Elisabeth Köstinger turizmusért is felelős miniszter kedden egy bécsi sajtótájékoztatón.

A lakosság és a vállalkozások leghőbb vágya, hogy az élet visszatérjen a normális kerékvágásba - jelentette ki Köstinger. Mint mondta, az enyhítéseket fokozatosan, kéthetente léptetik életbe, így a vállalkozások felkészülhetnek a nyitásra.

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak ki az éttermek és a szállodák - hangsúlyozta a miniszter asszony.

Az éttermekben egy asztalnál legfeljebb négy felnőtt és a hozzájuk tartozó gyermekek ülhetnek, az asztalnál ülőkre ugyanakkor nem vonatkozik az egyméteres távolság betartása, a személyzetnek pedig szájmaszkot kell viselnie. Az éttermek reggel hat órától 23 óráig tarthatnak nyitva.

(MTI)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek