3 évnél régebbi cikk

Az új fertőzöttek több mint negyede Fejér megyében van
Az új fertőzöttek több mint negyede Fejér megyében van

25 fővel nőtt a Fejér megyében koronavírus fertőzéssel azonosítottak száma, így már 296 igazolt fertőzöttet tartanak számon, országosan 88 fővel, 2863 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Újabb tizenegy krónikus beteg hunyt el.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2863 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 krónikus beteg, közülük a legfiatalabb egy 54 éves férfi. Ezzel 323 főre emelkedett az elhunytak száma, 609-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 49-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat.

Fejér megyében a tegnapi 271-től 296-ra ugrott a beazonosított fertőzöttek száma, ez 100 ezer lakosra vetítve átlagosan 71 fertőzöttet jelent. Huszonöttel több a megyei fertőzött, mint tegnap, ez az összes új fertőzött (88 fő), több mint egynegyedét jelenti.

Továbbra is Budapesten van a legtöbb fertőzött, összesen 1408,40-el több, mint tegnap, ez 100 ezer lakosra vetítve 80 fertőzöttet jelent.  Pest megyében a tegnapihoz képest öttel nőtt a fertőzöttek száma, 380-ra, ez 30 fertőzöttet jelent átlagosan 100 ezer lakosból.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek