Partly cloudy16 °C
2020. szeptember 29. kedd Mihály
Menü

33 éves férfi a koronavírus legfiatalabb magyar áldozata

2942 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 12 krónikus beteg, köztük egy harminchárom éves férfi. Fejér megyében két újabb fertőzöttet diagnosztizáltak.

Újabb 79 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 2942 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 12 krónikus beteg, köztük egy harminchárom éves férfi. Ezzel 335 főre emelkedett az elhunytak száma, 625-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

1008 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 52-en vannak lélegeztetőgépen. A betegek számának növekedése miatt a kórházak felkészültek a tömeges megbetegedések fázisára és növelték ágykapacitásaikat. A Pesti úti idősotthon koronavírussal fertőzött lakói közül újabb 4 elhunyt, így már 38-ra emelkedett az áldozatok száma.

Fejér megyében tegnapról mára két újabb esettel nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Ezzel megyénkben 100 ezer lakosra 71 fertőzött jut. Budapesten 1448-an fertőződtek meg eddig összesen, a 100 ezer lakosra jutó esetek száma ott 83. Pest megyében 31 fertőzött jut 100 ezer lakosra.

A fertőzöttek számának területi eloszlása (Fotó: koronavirus.gov.hu)
A fertőzöttek számának területi eloszlása (Fotó: koronavirus.gov.hu)

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a védekezés most kezdődő második szakaszában is - amikor vidéken a kijárási korlátozás helyébe új szabályok lépnek életbe - fontos az ajánlások és a szabályok betartása, az idősek és a krónikus betegek fokozott védelme.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért továbbra is arra kérjük az időseket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat. Az idősotthonok ellenőrzése zajlik, az intézmények vezetőit és a fenntartókat kérjük a járványügyi intézkedések fokozott és folyamatos végrehajtására.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár