3 évnél régebbi cikk

Fejérben nem diagnosztizáltak újabb koronavírus fertőzést
Fejérben nem diagnosztizáltak újabb koronavírus fertőzést

Országosan huszonnyolccal nőtt tegnap óta az azonosított fertőzöttek száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3178 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős krónikus beteg. Ezzel 392 főre emelkedett az elhunytak száma, 865-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1921 fő. Az aktív fertőzöttek 62%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 54%-a budapesti vagy Pest megyei. 1132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. A Pesti úti idősotthonban 41 főre nőtt az elhunytak száma.

Az elmúlt 24 órában azonosított huszonnyolc új fertőzött között egy sem  Fejér megyei.

Budapesten eddig 1552 koronavírusost azonosítottak, a megyék közül Pestben 420-an kapták el a fertőzést, Fejér 312 pozitív esettel a második. A fővárosban minden 100 ezer lakóra 89 fertőzött jut, míg minden 100 ezer Pest megyei lakosból 33 fertőzött. Fejér megyében átlagosan 75 a 100 ezer főre jutó koronavírusos esetek száma.

Megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérjük, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek