3 évnél régebbi cikk

Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, öt újabb fertőzött van Fejérben
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, öt újabb fertőzött van Fejérben
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Az április közepi szintre csökkent vissza a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma. A legutóbbi adatok szerint 782 főt ápolnak kórházban, közülük jelenleg 42-en vannak lélegeztőgépen.

Az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma.  - írja a koronavirus.gov.hu. A tapasztalatok szerint az enyhe tüneteket mutató betegek 1-2 hét alatt, a súlyosabb tüneteket mutatók több hét alatt gyógyulnak meg a kórházban.

A fertőzések számának csökkenésével elindul a felkészülés az egészségügyi ellátások fokozatos újranyitására is. Ez több ütemben történik. Elsőként az egészségügyi alapellátás, a háziorvosok, a fogorvosok, valamint a járóbeteg szakrendelők nyitották meg újra szolgáltatásaikat, de még csökkentett üzemmódban és fokozott óvintézkedések mellett.

A kórházak is készülnek a fokozatos újranyitásra, épp ezt szolgálja a „ régi új” beutalási rend is, amely képes tehermentesíteni több kórházat, hogy minél előbb elkezdődhessenek a járvány miatt elhalasztott vizsgálatok, kezelések. Emellett természetesen fenn kell tartani a járványügyi készültséget, hogy a kórházak szükség esetén - egy újabb betegszám emelkedés esetén is - képesek legyenek a koronavírusos betegek tömeges fogadására és ellátására. A járvány alakulása biztató, eddig sikerült alacsonyan tartani a fertőzöttek számát, a május 4-én vidéken életbe lépett új szabályok járványügyi hatását azonban fokozottan figyelik mind a fertőzöttek, mind a kórházi ápolásra szorulók tekintetében.

 

Öt újabb fertőzött Fejérben 

Országosan 29, ebből Fejér megyében öt újabb koronavírusos fertőzöttet diagnosztizáltak a május 12-én reggelre, a koronavirus.gov.hu-n közzétett hivatalos adatok szerint. Ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 4 krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei. 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Budapesten eddig összesen 1595 fertőzöttet azonosítottak, Fejérben 338-at, így minden 100 ezer 81 lakóra fertőzött jut. Pest megyében 445-en kapták el a fertőzést, ez 100 ezer lakosonként 35 fertőzöttet jelent, míg Budapesten ugyanez az arány 91.

 

Borítókép: fmc.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek