3 évnél régebbi cikk

Somos Ákos sportriporter túllépett egy határt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Somos Ákos
Somos Ákos sportriporter túllépett egy határt

A home office-ba kényszerülő sportriporter az elmaradó mérkőzések helyett ismert irodalmi műveket közvetít, és ezzel új műfajt teremtett.

Ideje végre megbarátkoznunk a gondolattal: a sportnak és a költészetnek igenis létezik közös nevezője. Somos Ákos fehérvári sportriporter videóbejegyzései kiváló példák erre, nem véletlenül lesznek egyre népszerűbbek.

Online oktató magyartanárok ajánlják diákjaiknak a verskommentátor videóit, hogy kedvet csináljanak a költészethez azoknak a diákoknak is, akiknek nincs türelmük a versekhez. Sőt, van olyan pedagógus, aki ebben a műfajban íratott fogalmazást egy-egy műről.

Nézzük, hogyan hangzik a Párizsban járt az ősz a sportriporter előadásában:

Ákos eddig csak ismerősei szórakoztatására saját Facebook-profilján osztotta meg a verskommenteket, amelyek először poénből készültek, és bár a poén azóta is jellemző mindegyikre, mostanra az előadóművészként is ismert sportriporter külön Facebook-profilt hozott létre a verskommenteknek itt.

A sportkedvelők nem csak a lendületük miatt kedvelik a bejegyzéseket, hanem azért is, mert bőven van benne paródia: Ákos ismert sportkommentátorok szófordulatait is beleszövi, így ez afféle sportriporteri „így írtok ti”. Petőfi Tiszája például így hangzik:

Somos Ákos egyébként eredetileg magyartanárnak készült, végül sportriporter lett. És bár túl van olimpiákon, futball VB-ken, és sok-sok szakma adta lehetőségen, a verseket mindig közel tartotta magához.
„A verseket, a színpadot és a sportközvetítéseket egyformán szeretem, ebben a formában mindhárom benne van, ezért örülök a sikerének" – mondja a Spíler tévé sportriportere.

A versközvetítések a karanténból kilépve sem maradnak el, és még az is lehet, hogy egy önálló műsor lesz belőlük – árulta el Somos Ákos.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek