3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: június 15-én nyithatnak a magyar határok, hétfőtől tanszünetes buszmenetrend, Fejérből az egyik legtöbb bértámogatási igény - 77. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
MTI/Varga György
Koronavírus: június 15-én nyithatnak a magyar határok, hétfőtől tanszünetes buszmenetrend, Fejérből az egyik legtöbb bértámogatási igény - 77. nap
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, 359 maradt a Fejér megyei fertőzöttek száma, május 25-től a tanszünetben érvényes buszmenetrend lép életbe, többek között Fejér megyéből érkezett a legtöbb bértámogatási igény, június 15-én nyithatnak a határok - ezek voltak május 19. legfontosabb hírei.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3556 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg. Ezzel 467 főre emelkedett az elhunytak száma, 1412-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 62%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 

Fejérben tegnapról mára egyetlen embernél sem mutatták ki a koronavírust, így 359 maradt a fertőzöttek száma a megyében.

A legtöbb Covid-19-pozitív esetet eddig Budapesten azonosították (összesen 1689 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 96 koronavírusos). A megyék közül Pestben van a legtöbb beazonosított eset (összesen 486 fertőzött, 100 ezer lakosból átlagosan 38 koronavírusos), az esetek számát tekintve Fejér a második (összesen 359 fertőzött, 100 ezer lakosából átlagosan 86 koronavírusos).

 

Május 25-től a tanszünetben érvényes buszmenetrend lép életbe

Az elmúlt napokban jelentősen megnőtt az utasok száma a helyi közösségi közlekedésben. Ezért május 25-től, hétfőtől ismét a tanszünetben érvényes munkanapi menetrendet léptetjük életbe. Ez valamennyi járat vonalán érvényes lesz, és kiszolgálja a munkába járók, illetve a napi ügyeik intézésére indulók igényeit.

 

Megkezdődhet az Alba Aréna beruházásának előkészítése

A Modern Városok Program részeként született meg egy multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok megvalósításának ötlete, amely a jégkorong-sport otthona lehetne Székesfehérváron, miközben számos nagyrendezvény, szakmai kiállítás és koncert helyszíneként egész évben szolgálná a fehérváriakat.

A beruházáshoz kiválasztott – és immár rendelkezésre álló – terület közel van az autópályához, biztosítva a más városokból érkezők számára is a jó megközelíthetőséget. A területvásárláshoz és a tervezési költségekhez a kormány 500 millió forintos támogatást biztosított.

 

Többek között Fejér megyéből érkezett a legtöbb bértámogatási igény

Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára elmondta, a program iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés, eddig több mint 7200 vállalkozás adott be pályázatot, ennek eredményeképpen több mint 95 ezer embernek tudtak segíteni abban, hogy a munkahelye megmaradjon.

Dolgozónként - a három hónapos támogatási időszak alatt - átlagosan 167 ezer forint támogatást tudnak biztosítani.

Az államtitkár elmondta, a legtöbb támogatási igény a feldolgozóiparból, a turizmus-vendéglátásból, a kereskedelmi ágazatból, a gépjárműjavításból, valamint a szállítás-raktározás ágazatból érkezett.

Területileg a legtöbb támogatási igény Fejér, Pest, Győr-Moson-Sopron, valamint Bács-Kiskun megyéből érkezett.

Bodó Sándor kiemelte: a munkahelyvédelmi bértámogatási program lehetőséget biztosít arra, hogy csökkentett munkaidőben tudják foglalkoztatni a munkavállalókat a munkaadók, és három hónapon keresztül állami támogatást vegyenek igénybe. A csökkentett munkaidős foglalkoztatás minden vállalati méret esetében megoldás lehet - tette hozzá. (koronavirus.gov.hu)

 

Június 15-én nyithatnak a magyar határok

Angela Merkel német, Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Mateusz Morawiecki lengyel valamint Igor Matovic szlovák kormányfő a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk áthidalásáról egyeztetett. 

"Megállapodtunk, hogy amennyiben az osztrák-német határ megnyitása június 15-én biztosnak tekinthető, nagyon jó lenne, ha szintén június 15-én egyszerre megnyithatnák határaikat a szomszédok is, tehát Ausztria, Magyarország, Németország, és reméljük, hogy Szlovákia is csatlakozik hozzánk" - mondta Babis újságíróknak a sajtóértekezleten.

Andrej Babis szerint a visegrádi négyek közül egyelőre Lengyelország az, amely még nem mérlegeli határainak megnyitását. A határokat az európai országok az új koronavírus-járvány elleni védekezésként zárták le többnyire március közepén.

Babis a sajtóértekezleten bejelentette, hogy a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák kormányfő júniusban a dél-morvaországi Brünnben találkozik, hogy egyeztessék álláspontjaikat az Európai Tanács ülése előtt. (MTI)

 

Így vásárolhattok biztonságosan az Alba Plazában

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek