Partly cloudy12 °C
2021. január 21. csütörtök Ágnes
Menü
Házhozszállítás

Mosószereket, fertőtlenítőket kapott a fehérvári Anyaotthon

Mosó-, tisztító- és fertőtlenítőszerekkel, valamint szájmaszkokkal lepték meg a Fehérvári Családok Átmeneti Otthonának tagjait az Öreghegyi Katolikus Karitász Csoportjának önkéntesei.

A koronavírus-járvány mindenkinek megváltoztatta az életét. Nem kivétel ez alól az Öreghegyi Katolikus Karitász Csoport sem. Az egyesület tagjai az elmúlt hetekben az Internet segítségével kommunikáltak egymással: így szervezték meg a jövőbeli programokat, s a székesfehérvári Anyaotthonnak tervezett támogatást is.

„Január eleje óta - a közösség rászorultjain túl - segítséget nyújtunk a Fehérvári Családok Átmeneti Otthonának is, vagy ahogy többen ismerik, az Anyaotthonnak.” – mesélte Szloboda Balázsné, a csoport egyik önkéntese – „Akkor vettük fel a kapcsolatot az otthon vezetőjével, Erdélyi Zsuzsannával, aki mosó- és tisztítószereket kért, hiszen abból a kisgyermekes családoknál sosem elég. Így vittünk nekik 36 liter mosószert, 20 liter öblítőt, 6 liter folteltávolítót és 5 flakon mosogatószert.”

Mosószerből, tisztítószerből sosem elég (Fotó: Öreghegyi Karitász)
Mosószerből, tisztítószerből sosem elég (Fotó: Öreghegyi Karitász)

A járvány miatt most még nagyobb szükség volt a segítségünkre, ezért ismét megleptük az édesanyákat." – vette át a szót Bíró Beáta, a csoport vezetője – „A mosó-, tisztító- és fertőtlenítőszereken túl szájmaszkokra is szüksége volt az otthonnak, főként, hogy most két kisbaba is született! Ezért 39 liter mosogatószert, 20 liter öblítőt, 2 liter folteltávolítót, 50 db mosható, szűrővel ellátott szájmaszkot és alkoholos fertőtlenítőszereket vittünk nekik, hiszen egy zárt közösségben nagyobb esélye van a járvány kialakulásának.”

A csoport a továbbiakban is tervezi, hogy segíti az Anyaotthon lakóit, illetve, ha majd a járvány-helyzet engedi, akkor programokat is szeretnének szervezni a rászoruló gyerekeknek.
Újszülöttek is vannak az otthonban, a higiénia most fontosabb, mint valaha (Fotó: Öreghegyi Karitász)
Újszülöttek is vannak az otthonban, a higiénia most fontosabb, mint valaha (Fotó: Öreghegyi Karitász)

Az év első felére tervezett – s már megszokott – rendezvényeink ugyan elmaradtak (gondoljunk például a már hagyományosnak mondható jótékonysági vásárra vagy a húsvéti élelmiszeradomány-gyűjtésre), ám Gábor atya segítségével megtaláltuk a módját annak, hogy a megkezdett munkát folytatni tudjuk – csak egy kicsit más formában.” – mondta Szloboda Balázsné.

Online módon (a Facebookon, a YouTube-on, körlevelekben) kérték az emberek segítségét is, és ezúton is köszönik mindenkinek a pozitív hozzáállást, hiszen a programokat és az adományokat kizárólag a felajánlásokból tudják finanszírozni, más bevételi forrásuk nincsen!

Nyári tábort nem szerveznek idén – a vírushelyzet miatt -, ám egy élménynapnak mindenképpen örülhetnek majd a gyerekek.

A Tanyaolimpiát eredetileg májusra terveztük, ám most egy kicsit csúszni fog ez az időpont. Reményeink szerint augusztusra tolódik.” – árulta el Bíró Beáta – „Úgy gondoljuk, hogy kisebb létszámmal, biztonságos körülmények között meg tudjuk majd szervezni a programot, mely során tanyai élményekben lesz részük a fiataloknak. Lehet majd állatokat simogatni, különböző sajtokat kóstolni, bálára mászni.”

 

További adományozásokat is terveznek (Fotó: Öreghegyi Karitász)
További adományozásokat is terveznek (Fotó: Öreghegyi Karitász)

A tervek között szerepel élelmiszerosztás is (amennyiben az Aldi ismét biztosítja számukra a péksütemény-adományokat), és az iskolakezdési támogatás sem fog elmaradni (amikor iskolai felszereléseket kapnak a rászorulók). Az önkéntesek gyógyszer- és elmaradt rezsi-támogatásban is gondolkoznak, mellyel kapcsolatban most mérik fel az igényeket és a lehetőségeket.

A Kincsek Vásárát is megtartják az adventi időszakban, melyre idén is várják az ajándékokat a hívektől, a befolyt összeget pedig jótékony célokra használják fel.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

 • Több száz embert kellett kiköltöztetni tegnap este Angliában és Walesben a villámáradások miatt
  Több száz embert kellett kiköltöztetni tegnap este Angliában és Walesben a villámáradások miatt
 • Újra jóval ezer felett a napi fertőzöttek száma
  Újra jóval ezer felett a napi fertőzöttek száma
 • 1 410 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
  1 410 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 98 beteg
 • Lángba borult az éjjel egy akkumulátorokat gyártó cég Jászberényben
  Lángba borult az éjjel egy akkumulátorokat gyártó cég Jászberényben
 • Bartók és Liszt nevét viselik majd az összművészeti eseménysorozatok a Müpában
  Bartók és Liszt nevét viselik majd az összművészeti eseménysorozatok a Müpában
 • Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra
  Március 31-ig várják a javaslatokat a 2021-es Ember Mária díjra
 • Üvegdarab lehet a céklában, visszahívják a Bonduelle termékét
  Üvegdarab lehet a céklában, visszahívják a Bonduelle termékét
 • Soron kívül beadott koronavírus-vakcinák miatt robbant ki botrány Ausztriában
  Soron kívül beadott koronavírus-vakcinák miatt robbant ki botrány Ausztriában
 • Rendhagyó módon tartották meg a Szent Sebestyén napot
  Rendhagyó módon tartották meg a Szent Sebestyén napot