Light rain showers25 °C
2020. június 7. vasárnap Róbert
Menü

Harminchét új koronavírus fertőzöttet találtak, ebből kettő Fejér megyei

3678 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 3 idős krónikus beteg.

Újabb harminchét magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 476 főre emelkedett az elhunytak száma, 1587-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1615 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 44%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 48%-a budapesti. Az aktív fertőzöttek harmada, 483 fő igényel kórházi kezelést, közülük 23-an vannak lélegeztetőgépen.

Fejér megyében két új fertőzöttek találtak, eddig összesen 365-en kapták el a koronavírus megyénkben, ez 100 ezer főből 88 fertőzöttet jelent.

Budapesten 1754 az eddigi igazolt fertőzöttek száma, 100 ezer főből 100 kapta el a koronavírust, Pest megye 510 főt azonosított eddig, a 100 ezer lakosra jutó koronavírus fertőzöttek száma 40.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Döntés született arról is, hogy az óvodák is fokozatosan nyitnak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend.

Igazolt fertőzöttek megyénként 2020. május 22-én (Fotó: koronavirus.gov.hu)
Igazolt fertőzöttek megyénként 2020. május 22-én (Fotó: koronavirus.gov.hu)

 

 

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

 • Droglabort találtak a rendőrök Fejér megyében
  Droglabort találtak a rendőrök Fejér megyében
 • Sok cég élt az adóbevallás halasztásának a lehetőségével
  Sok cég élt az adóbevallás halasztásának a lehetőségével
 • Újabb kérdést ismertettek a nemzeti konzultációból
  Újabb kérdést ismertettek a nemzeti konzultációból
 • Ismét szabad az átjárás Magyarország és Németország között
  Ismét szabad az átjárás Magyarország és Németország között

A hét sztorija

Eseménynaptár