3 évnél régebbi cikk

Szombaton nyit a strand, tíz helyszínen díszítik a várost pünkösdre, lesz Bregyó tábor
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined
Szombaton nyit a strand, tíz helyszínen díszítik a várost pünkösdre, lesz Bregyó tábor
·Hírekkoronavírus·Utolsó frissítés: undefined

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a Fehérvár Televízió híradójában több fontos, a várost érintő kérdésről beszélt hétfőn.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a Fehérvár Televízió hétfő kora délelőtti híradójában jelentkezett be élőben, és több fontos, a város életét érintő kérdésről is beszélt:

  • Nem marad el a pünkösdi virágözön: tíz helyszínen díszítik majd péntektől a várost a fehérvári virágkötők gyönyörű alkotásai, ám a szokásos kapcsolódó rendezvényeket idén nem tartják meg.
  • Hétvégén nyit a strand: a járványhelyzetre tekintettel 900 főben maximalizálják a belépők számát.
  • Meglepik a gyerekeket vasárnap: bár a szokásos Hetedhét Játékfesztivál idén elmarad, vasárnap meglepetéssel várják a kicsiket gyereknap alkalmából Székesfehérváron. Jó idő esetén a Városi Strandon, kevésbé jó idő esetén a Koronás Parkba lesz érdemes ellátogatni késő délelőtt, kora délután.
  • Mindig lesz nyáron nyitva tartó óvoda: már több mint 1000 óvodás és több mint 200 bölcsődés jár napi szinten a fehérvári intézményekbe. A jelenlegi helyzetben nem kötelező óvodába járatni a gyerekeket, az igazolásokat meg fogják kapni, azok is akik biztonságosabbnak ítélik az otthonlétet. Az intézményvezetőknél kell jelezni azt is, ha nem megy a gyermek, azt is, ha hosszabb idő után ismét viszik az óvodába a kicsit. A nyári nyitvatartási rend még nem készült, de a tervek szerint összesen kettő hét lesz olyan, amikor adott óvoda nem nyit ki, és nem egyszerre zárnak az intézmények. Biztosítják, hogy egész nyár alatt legyen olyan óvoda és bölcsőde, ami fogadja a gyermekeket.  
  • Lesz Bregyó tábor: várhatóan pénteken a részletek is megjelennek. A létszám korlátozott lesz, az eddigi 400 helyett várhatóan 200 gyermeket tudnak majd beengedni, de az eddigi 6 hét helyett 8 héten keresztül. A Velencei tábor idén nem nyit ki, de nem a vírushelyzet miatt, hanem mert elkezdődik a felújítás, amelynek eredményeként a jövőben akár téli táborokat is lehet rendezni a Velencei-tó partján. (Ezekre a nyári táborokra lehet már jelentkezni 2020-ban Fehérváron és környékén)
  • Az önkormányzatnál egyelőre nem térnek teljesen vissza a korábbi ügyfélfogadási rendre: lesz enyhítés az ügyfélfogadási rendben, heti többször személyesen is lehet majd ügyet intézni személyesen, de az önkormányzatnál egyelőre nem térnek vissza a nyáron arra szintre, ami a vírushelyzet előtt volt.

  A beszélgetés 1:28-tól látható.

 

Borítókép: Fehérvár Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek