Clear sky28 °C
2020. július 5. vasárnap Sarolta, Emese
Menü

Újra szabadon átjárható a szerb-magyar határ

Újra szabadon átjárható a szerb-magyar határ
Határátlépés Röszkén (Fotó: Facebook/Szijjártó Péter)

Hétfőn 10 órától korlátozás nélkül léphetik át a szerb-magyar határt a két ország állampolgárai - jelentette be Szijjártó Péter Röszkén.

A külgazdasági és külügyminiszter Jadranka Joksimovic szerbiai integrációs miniszterrel, valamint Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökével folytatott megbeszélését követően Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta, a szerb állampolgárok karanténkötelezettség nélkül beléphetnek Magyarországra, és magyar állampolgárok is így térhetnek vissza Szerbiából.

A határ megnyitása lehetőséget biztosít arra, hogy a határ két oldalán élő családok és közösségek újra találkozhassanak egymással, valamint hozzájárul ahhoz, hogy a gazdasági kapcsolatok is új lendületet kaphassanak - közölte a tárcavezető.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, Közép-Európa országai az időben meghozott szigorú korlátozó intézkedéseknek köszönhetően végig kontroll alatt tudta tartani a vírus terjedését. A védekezés sikeréhez a személyforgalom korlátozása is hozzájárult. Az eredmények lehetővé teszik, hogy az élet és az egészség védelmének elsőbbséget adva visszatérjünk a normalitáshoz - fogalmazott a miniszter.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár