Fair26 °C
2020. július 9. csütörtök Lukrécia
Menü

Interaktív térkép mutatja be az utazási korlátozásokat

Interaktív térkép mutatja be az utazási korlátozásokat
különleges térkép segítheti az újra induló utazások megtervezését (Fotó: unwfp.maps.arcgis.com)

Légitársaságok működése, aktuális karanténszabályok, utazási korlátozások - hasznos információk olvashatók a világ minden országával kapcsolatban az ENSZ Világélelmezési Hivatalának különleges térképén.

A Semmelweis Egyetem hívta fel a figyelmet az ENSZ Világélelmezési Hivatalának (World Food Program) különleges kezdeményezésére, amely a koronavírus-járvány lecsengése után újrainduló utazásokra készülőket segíti. A World Travel Restrictions névre keresztelt, mobiltelefonra is optimalizált interaktív térkép hasznos lehet az egyes országok jelenlegi utazási szabályozásainak nyomon követésében, a légitársaságok aktuális működésének, vagy épp a folyamatosan frissülő karanténszabályozások megismerésében.

Az oldalon az országokra kattintva megtekinthetők a járvánnyal kapcsolatos utazási szabályozások, illetve külön, ábécé sorrendben a világ szinte valamennyi légitársaságának aktuális hírei, kiemelten azok, amelyek az újra (vagy folyamatosan) működő járataikat foglalják össze.

Az oldal összefoglalja a világ légitársaságainak jelenleg érvényes korlátozásait, mentrendjeit (Fotó: pixabay.com)
Az oldal összefoglalja a világ légitársaságainak jelenleg érvényes korlátozásait, mentrendjeit (Fotó: pixabay.com)

A világ folyamatosan halad a járvány utáni nyitás felé, azonban a szabályozások országonként eltérnek, így ha, a későbbiekben valaki utazásra készül érdemes tájékozódnia az aktuális korlátozásokról.

Érdemes nyomon követni a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő információs oldalát is, ahol országokra lebontva olvashatunk az aktuális szabályozásokról.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár